torsdag 29 september 2011

Zlatan





If fun don´t come to you, go my friend, fly like the wind, find fun for fuck sakes. And so i did. Jag for på äventyr till urskogen och till Thuns varuhus i obygden (Almunge). Försökte locka med dotter men hon var uppbokad. Försökte väcka son, men han låg i en väl inbäddad koma. Köpdjävulen i mig satt och hackade på min axel, men den mer trivsamma snålheten gjorde processen kort och det blev två blusar, nej jag menar två tröjor. Och nu pustar jag ut efter allt skoj jag upplevt.







Jag sitter och funderar på landet lagom som törstar så efter hjältar, de som går i fronten och håller fanan högt. Närmare bestämt funderar jag på fenomenet "hysteri runt Zlatan". Nu har pojken varit borta en tid på grund av skada men gjorde i går comeback. Hjälte och bäst på plan skriver tidningarna och kommentatorerna var lyriska. Är han så fantastiskt bra? I går var två av tre passningar fel. Han vinner en av tre nickdueller och han springer ungefär hälften så mycket som han gjorde i Barcelona. Men visst ett mål och en framspelning kanske talar sitt tydliga språk. Jag tycker ändå Zlatan tappat mycket av sin attraktionskraft, var är lekfullheten, var är kaxigheten? Pojken har nog blivit vuxen tyvärr.










Iranskt krigsfartyg mot USA:s kust
Iran positionerar sig. Sänder ut fartyg nära amerikanskt vatten och uppger att flottan beväpnats med snabbgående missiler.

Lite som när man gick i sjuan och muckade med dom som gick i nian, det enda man hade i bagaget var att man sett två stycken Bruce Lee filmer.



Stjärnan kastades av flygplan för en kyss
Resan blev inte som skådespelerskan Leisha Hailey hade tänkt sig.
Stjärnan, som mest är känd för sin roll i tv-serien "L word", skulle flyga
tillsammans med sin flickvän från Baltimore till St Louis. Men när Hailey
gav sin flickvän en kyss ska flygvärdinnorna ha ingripit - och valt att
eskortera paret av planet.


Land of freedom?












onsdag 28 september 2011

piskrapp





Oj, Oj, Oj, skulle precis publicera dagens inlägg och poff så var allt borta. Jag andas lugnt och börjar om.
Ställer mig frågan, vad lär dom ut i skolan i dag? Det finns ingen minigräns för vad man bör kunna innan man lämnar för vuxenvärlden? Eller är det bara konstatera att det är en AIK:are? Den gode Martin Mutumba har på kort tid blivit en succé på twitter. Men vad är det karln skriver? Jag får inte upp något översättningsförslag på google.

"hörru alex din jävla vägg du ett röd jus d bah ståpp där bre sej ti han"


"han är bådafotad han e gryyyym klla han i jutub"


"i år d blev skit bre vi tåhska chansen igår bre nu vi spelar för vår heder å för shåwen"


"PeterWilsson jag ser att du sportchef o värnamå ge åss den där viktår clasån jag alex sejer han e grym du får årskort nesta år"

Hur som helst, skön lirare är han









En direkt koppling till söndagens inlägg


Saudisk kvinna dömd för bilkörning
En saudisk domstol har dömt en kvinna till tio piskrapp för ha trotsat förbudet för kvinnor att köra bil i det ultrakonservativa kungadömet






There is a loose canon out there


Behöver inte göra något för pengarna


Efter att ha skrivits ut från torken har William Petzell beslutat sig för att bli en politisk vilde, det vill säga han tillhör inte något parti längre men cashar in 56 000:- i månaden, mandatperioden ut ( totalt cirka 2.5 mille) Därefter får han en inkomstgaranti på 537 000:- i ett år.


Bara i landet lagom.












Avslutar med några skön klipp



















tisdag 27 september 2011

The Zone


Magert med intressanta och roliga inlägg på sistone. Inte kommit in i "zonen" riktigt. Funderar mycket på framtiden. Kommer ryggen verkligen bli bra, kommer vi trivas i nya lägenheten, vad kommer vi få för chef, ska jag verkligen fortsätta jobba med det jag gör. Trots många tankar är jag så glad över att mina gamla depressions spöken trängs längre och längre bort. Ytterligare funderingar har jag haft då jag fått erbjudande om en sportchefsroll (tänk om det hade varit på elitnivå så man jobbade heltid med detta, vilken dröm).










Har motionerat 75 minuter i dag. Just nu sitter jag med en tallrik hälsosamt liv framför mig. 1 banan, 1 kiwi, 1 satsumas och en knippe vindruvor. Mycket gott men ryggen är som en betongpelare just nu. 


Kan något luttrad konstatera att Leksand och Hammarby vann i går. Nu hjälpte det inte Hammarby så inåt helvetes mycket då lagen man jagar också vann. Nä laget ligger kvar på kvalplats, alltså kvalplats för att få spela kvar i Superettan. Kanske får åka till exotiska platser som Farsta och Täby.











Volleyboll: Irans och Afghanistans spelare tog vänskapligt den kvinnliga domaren i hand. I Iran är det förbjudet för en man att ta en okänd kvinna i hand. Så hela laget blev tvunget att ge en offentlig ursäkt för sitt ”syndiga” beteende. Jämställt så det förslår.






måndag 26 september 2011

Byggsats




Den som väntar på något oskönt, väntar alltid för länge. Bilderna från operationsresultatet har landat. Inte precis jätteklara bilder men man får ett litet hum om storleken på skruvarna, och så får man ju en vy över en väldigt summetrisk, atletisk manlig kropp.











Trött, sliten, gammal och ont. Japp i dag börjar en ny vecka med oanade möjligheter. Snart lunch, snart promenad, snart middag, snart John Blund. Det blir inte roligare än vad man gör det till. Ok lets go crazy then. Låt se hmm, måndag, vad gör man en måndag? Jag börjar med lunch sen får vi helt enkelt se.








Har du starkt börjat fundera på att skaffa barn? Mitt råd är: gör det. Det är fantastiskt på alla sätt, men för guds skull tänk på vad du gör när dom väl är här.








söndag 25 september 2011

Rättvist



Från läktaren såg jag mina damer avsluta säsongen med tre väldigt sköna poäng. En jättedålig fotbollsmatch utan något som helst ordnat spel, med andra ord en typiskt betydelselös säsongsavslutning. För mig personligen var det desto viktigare och därmed nervösare. Jag ogillar motståndet starkt. I våras snodde dom tre givna och välförtjänta poäng genom att kvittera i matchens sista spark. Utöver det har dom bonniga, tokdryga tränare också. Vinsten i dag var inte rättvis men en fantastisk "eat this" känsla infann sig. Tack för vinsten tjejer. 








Saxat från media
Läser att Saudiska kvinnor ska få rösträtt från och med nästa mandatperiod. Oj va kul säger jag. Men vad är haken frågar ni? Jo dom kommer bara få rösta i dom lokala valen. Men hur ska dom ta sig till valurnorna? Dom får ju nämligen inte köra bil. Denna fantastiska värld med sina fantastiska lagar och ledare.
I ett annat klipp läser jag att Charlott Kalla säger: Nu behöver jag inte mer muskler. Ganska läskigt för jag tänkte precis detsamma om mig själv här om kvällen. Eller jag tänkte kanske lite mer så här: shit vilken bit du e alltså.

lördag 24 september 2011

Fyllhund





Mysmiddag med världens vackraste i går. Vi var på 32 rum & kök. Trevligt ställe med fantastisk mat och humana priser. Annars klassisk Fredag med suddig blick framför TV och ett ihärdigt smsande/ringande för att ha koll på barn på byn. Kommer vi någonsin kunna andas ut och gå och lägga oss lugna, trygga och med vetskapen att det inte är någon fara? Det är tuffare där ute.

Från när jag var c:a 16 så reste mor och far på semester och jag hade lyan för mig själv. Får inte känslan av att dom oroade sig speciellt, men dom skulle bara ha vetat. Ganska sinnessjuka fester när jag tänker efter, men då hände det sällan att fester blev trashade eller att någon blev misshandlad eller att folk rensade allt dom kom över. Man hade bra vänner som hjälpte till med att se till att inte massa skit hände. Minns 2 tveksamma incidenter, Vaknade en morgon och, jaha det stod en parkbänk i lägenheten. Ja inte var det den vanliga lätta varianten, nä betongfötter ska det ju va. Den andra gången hade någon stulit vardagsrumsbordet! Hur förklarar jag det här för päronen. Det visade sig att det blev vild dans på småtimmarna och bordet var i vägen. Nedmonterat och undanstoppat i skrubben stod det fick jag veta dan efter. Värre än så var det sällan. Fast i och för sig, när HSB skickade brev om upprepade klagomål och hot om vräkning blev man lite spak. Jag ringde upp, föreställde rösten och förklarade: "ja, vi har varit borta en kort tid men har nu ställt pojken mot väggen och förklarat allvaret i det hela". Det nöjde dom sig med, fram till följande sommar.....Det var nog roliga fester back in the days, synd att man inte var med så länge bara. Finns ju alltid den där grabben som däckar först, guess who?






Men gu va jag gillar belöningar. I dag har vi köpt skor till min definitivt bättre hälft. Ett fasligt letande på Stinsen efter just "dom där" skorna. Daddy-cool var duktig och fick stooor chokladboll. Daddy nöjd. Gu va rund och go jag känner mig. Jag kör just nu en egen variant av Viktväktarna, Viktväktarna light. Lite skonsammare lite dyrare.

fredag 23 september 2011

Hål i väggen





Är jag månne en Idiot? Jag tänker börja jobba igen. Utanförskap sucks. Om min snälla arbetsgivare tillåter så tänker jag börja i liten skala redan nu till oktober. Ja jag vet, doktorn sa 3-6 månaders sjukskrivning, men om det nu känns ganska ok efter 1 månad ska jag då sitta här å glo djupa hål i väggen? Ska lägga fram detta till min chef på lunch i dag. Jag tänkte va den lilla skelögda killen som kallas handyman, göra det administrativa som inte Big-Boss hinner med. Ja kort och gott kontorets biatch. Wish me luck.










Eperimentet med skäggbeprydnad sprack idag. Hur mycket kan det klia i ett litet rött hårstycke? Musche & skägg, allt hamnade i handfatet. Frun kanske blir ledsen nu med tanke på att hon sa här om dagen: Ehh...jag...tycker... ehh... det... är... ehh... jätte...fint...ehh. Nä slät som en nyvaxad polsk kulstöterska, så fick det bli. 







Bortom drömmarnas horisont, ser jag verkligheten iklädd huva, lie och en stor jävla laserlampa som sticker i mina ögon. Viljan att överraska frun med ett städat hem lagom till helgen knäcktes snabbt av verkligheten. Jag får inte ut dammsugaren ur skåpet och även om jag lyckas, vem sätter i kontakten? Vem bär hinken som jag ska tvätta golven med? (heter det tvätta golv?) Jag har plockat med min fina plock och jag har vikt tvätt, kanske kan få en klapp på axeln för "inte illa pinkat av en trähäst" Eller som vi sa "over there" "not bad pied off a wooden horse" 

torsdag 22 september 2011

Revolt


Vaknar upp med en ljuvlig huvudvärk. Måhända har jag förtjänat det, vad vet jag? Har haft hantverkare här på morgonen som programmerat om våra trådlösa lamputtag/strömbrytare.Har visst varit lite bekymmer med dom. Kommer osökt och tänka på el, ja mer bestämt elpriser. Läser om att det finns en hel del parametrar att ta hänsyn till när el ska prissättas. 
*Efterfrågan på el. 
*Temperatur
*Vattennivå i magasinen
*Nederbördsprognosen ( Snacka om att vi är bortdribblade här, för torrt, för mycket regn, för kallt, för varmt)
*Driftsstörningar    ( Vi betalar alltså när dom har fel på sina ledningar?)
*Priset på bränsle
*Valutakurser
*Överföringskapacitet
*Utsläppsrätter
*Spekulationer och framtidstro ( Hoppas det sitter en riktigt positiv människa på den positionen)


Är det konstigt att man inte förstår elräkningen? Varför accepterar vi bara det vi inte förstår oss på. Taktiken att göra det obegripligt är ful och jag uppmanar till ett rejält el-uppror. Låt oss stänga av elen en vecka och tända ljus och kramas i stället.









I går var sportens värld som den brukar för en motgångssupporter. Leksand har 2-2 med en minut kvar, förlorar med 2-4. Även smärtsam upplevelse att se laget jag tränade förra året. Mötte ett starkt lag men såg ok ut till en början. Gjorde vad dom kunde, men blev otroligt förlamat efter hand. Jag var tvungen att gå tidigare för att det smärtade i mitt fotbollshjärta.







 Gick till Statoil och tillbaka i rask takt. Jag är på gång kan man säga. Vi kommer slå världen med häpnad min rygg å jag. Har även kört lite "kissande hunden" och armhävningar med Hostknäna iHost. Säger som Brittan: Stronger than yesterday, now its nothing but my way, my loneliness aint killing me no more, I am stroooooonger







Börjar närma sig slutet av månaden, det märks inte minst på alla roliga kuvert jag får kånka upp från vår låda. Hur mycket räkningar blir det denna månad? Alltid lika roligt att ge bort nästan alla sina pengar till andra. Kidzen fick sina efterlängtade lönebesked efter att ha kämpat så duktigt  i somras. Jag brände min första lön på två dagar, hoppas vid gud att dom är mer tankfulla. Kommer ihåg att jag köpte ett stycke tennisrack á 1000:-, en stycke skinnjacka á 1100:-, en stycke Sony-freestyle á 800:- och resterande 1000:- gick till öl, kvinnor och sång som jag minns det. 1000:- för ett tennirack i mitten av 80-talet, vad skulle det kosta i dag?

onsdag 21 september 2011

Enough


Enough, lets work out. Shait vad jag har varit inaktiv. Måste träna och röra på mig för att ryggen ska läka och bli stark. Det har varit alldeles för mycket soffa, dator, tv och playstation. Buhuu vad jag börjar bli tjock, glufs glufs, buhuu vad det är synd of mig, glufs glufs. Nä nu ska det tränas, sen ska jag RULLA ut genom dörren och ta en rejäl promenad. 









Nu pekar allt mot att det var kommunen som dödade pojkarna i Sigtuna. Jag försöker hänga med men nu börjar det bli svårt. Om man som i det här fallet Pappan inte får tag i sin ex-fru och sitt barn på flera veckor, kontaktar man då inte polisen eller myndigheterna? Själv skulle jag nog brutit upp dörren redan efter en vecka. Nu säger han att det är socialens fel att barnen dog? Stora pojken blev sjukskriven i 3 veckor av modern, men när den fjärde veckan gått anmäldes det till myndigheterna att nåt skumt var på gång. Låt mig se, skolan började 15 augusti, plussa på dessa fyra veckor så är vi ju där vi är idag. Varför gjorde inte Pappan något?  Så vansinnigt sorgligt alltihopa. 








Bloggen börjar bli riktigt stor. 33 sidvyer igår. Jag menar det är ju som hela min portuppgång har varit inne. Men jag tycker det är kul att nån vill läsa mitt triviala dravel. Undrar hur många besökare stjärnbloggarna har? Jag menar förebilderna, folkbildarna, dom som skriver om världsfred, fattigdom, ekonomi och politik såsom Kissie, Paow och BlondinBella? But hey, dom e duktiga på det dom nu gör och tjänar duktigt med deg till att svarva, mejsla och förminska/förstora sina kroppar. Jag kanske skulle ha opererat nånting annat än ryggen? Men i och för sig, vem vill vara en copycat?

tisdag 20 september 2011

Twisted



Gick in på Flashback.org i dag för att kolla in lite mer fakta om det hemska som hänt de två bröderna i Sigtuna. Uj, uj, uj vilka hemska personer det finns i detta avlånga land. När det väl kom fram att mamman inte var från Sverige så vaknade alla dom värsta rashatarna till. En sjuk, vild spekulation om att voodooriter kunde ligga bakom startades. Namn på alla möjliga och omöjliga personer singlas fram i forumet, ja faktiskt kom Roland Cedermarks namn upp också, den gamle dragspelaren. Intressant till en början, hemskt efter ett tag.




Trycket är hårt på hobbybloggaren. På allmän begären utökar jag nu bloggen med diverse triviala måsten, så varsågod Frida min vän.

Dagens outfit: Morgonrock

Dagens frukost: Fil & crunchy

Dagens hårsammansättning
Selfmade by the way:
(A.K.A jag kanske borde låtit bli)













Dagens Highlander katt:













Avslutar med dagens ångest:


måndag 19 september 2011

Märsta

Sveriges värsta förort







Härliga trygga Märsta. Det var ett par väldigt omvälvande dagar i Sveriges värsta förort. Rånförsök på Willys, en kille skjuten i halsen på Norrbacka. Kvinna hittad mördad i Skepptuna. Och nu värst av allt, 2 små pojkar 4 och 8 år försvunna vid Munkholmen. Läste precis nu att båda hittats drunknade. Sån otroligt djup tragedi, men varför befann sig dessa 2 bröder vid vattnet klockan 22:00 en söndagskväll? 
Och varför är rättsväsendet så flata? Kvinnan som hittades i Skepptuna hade redan i somras anmält mannen för misshandel och släktingar ville att det skulle sättas besöksförbud på honom. 3 barn som mister sin mamma för att landet lagom låst in sina hårdhandskar på vinden.











Har börjat ta in offerter från flyttfirmor. Gäller att vara ute i god tid. Kan väl konstatera att om ryggen varit frisk hade jag startat flyttfirma i dag. Vi packar allt själv så det är bara för flyttfirman att ta hissen ner, lasta lastbil, brum-brum 700 meter, lasta ur lastbil, hiss upp och så var det med det. Första offerten: 9 500:-, den andra 12 500:-. Alltså, ingår manikyr, permanent, brasiliansk vaxning, massage, trimmning av katterna och sagoläsning eller? 

söndag 18 september 2011

Underdog



Grymt, fantastiskt, läckert och smakfullt. Ja alla dessa uttryck gäller vår nya lägenhet. Vi var på visit idag hos nuvarande ägare. God damn it vad man börjar bli sugen. Tror hus & hem kommer göra stort reportage när vi installerat oss. Fortfarande krypavstånd till puben och granne med vårdcentralen där man kan lägga om skrapsåren från hemkrypningen. "Allt i huset service" är det också. Behöver inte kliva ur pyjamasen när "jag" ska tvätta, sopsortera, ta bilen eller till och med köpa pizza. Runt mitten av Januari bär det av.




Såg "The Italian Job" i går. Hur har den slunkit förbi mig. Så bra så att jag inte somnade med gamnacke och den lilla, men än dock charmiga dräggelsträngen på hakan som brukligt








Hockeyn är igång, precis som i fotbollen är tjusningen att hålla på en riktig slagpåse, en underdog. Ja, så självklart är det Leksand som alltid funkat på mig. Inte bara laget får skit, nä vi trogna får utstå spott & spe från alla er som självklart håller på laget som gäller just här, just nu. Hur som helst, premiär i går och ja, jag får väl erkänna att samma smärtor samma ångest uppenbarade sig under matchen, som turligt nog vanns av mitt lag i förlängningen (vad annars). Att späka sig på detta sätt, att välkomna ångesten med öppna armar och att ursäkta sig inför familjen efter match, tillhör när man valt lag som Leksand och Hammarby.