måndag 31 oktober 2011

Egenskaper

Sälja soffa är fan inte lätt. Snubbe skulle komma i lördags och köpa den men dök inte upp och ursäktade sig med att han inte fick ihop det med transport. Bort med han, nästa! Jaha du bor i England och vill köpa min begagnade svenska soffa, something fishy here? Vi får se var det landar till slut. 


En betraktelse av hur en människa formas?
Lite så där småkrypande har känslan smugit sig på. Känslan av att min son är på väg att bli min fru. Eeh va? Jag menar han har fått en massa fina verktyg av sin kära mor som börjar märkas mer och mer. Han applicerar dessa små tingest när han minst anar det. En del är ju jättebra och en del är, ja kanske mindre bra. Kolla spisen när man går ut, rycka i handtaget fast man låste för en sekund sen, titta var katterna är innan han sätter på tvättmaskinen, påminna en gravt dement pappa om det mesta och så vidare. Jättegulligt och man kan konstatera att han börjar bli stor pojke och att fru uppfostrat på bästa sätt. Självklart har han fått saker i ryggsäcken från far också av varierande kvalitet. VM i Soffläge, Tipskung, lite så där allmänt stökig av sig men väldigt charmig. Men en sak är i alla fall inte min förtjänst, rädslan för kryp och baciller, det får någon annan ta på sig.

söndag 30 oktober 2011

Mys

Oddset
Match/SpelstoppSpeltypSpelalternativOddsResultat:
A.LIF Linde-Skånela
29 oktober 2011 kl. 16:29
1X224.602
B.Nottingh.-Hull
29 oktober 2011 kl. 15:59
1X223.102
C.Wycombe-Sheff.W
29 oktober 2011 kl. 15:59
1X221.902
Totalt odds: 27.09Skönt att vara tillbaka på banan igen. Tack Svenska spel för att ni satte 4.60 som odds på en serieledare. Tack Skånela för att ni gjorde det väntade. I dag myser man
.Körde en liten surprise i går för frun. Svarta lilla bilen åkte till stora staden. Blev ett besök på Sparadiset.

SeaSalt & Coconut Body Scrub
45 min. Varm olja ringlas över din kropp innan Seasalt Coconutscrubben appliceras och masseras in med fasta tag. Den mjuka cocosdoften fyller rummet medan terapeuten följer ett mönster på din kropp som främjar energiflödena där ny energi kommer till ditt hjärta och gammal energi rensas ut. Därefter masserar din terapeut in ett välgörande Body Butter med cocos och lavendel som stärker din hy och gör den silkeslen. Som avslutning blev det en traditionell massage. Efter det avnjöt vi en mysig Tapas-middag.

I know! Jag e bara för gullig.

lördag 29 oktober 2011

Förbannad

Sånt händer bara nu för tiden. Mattanten i en skola i Östhammar lessnade på all kritik gällande maten från elever, lärare och rektor. Hon tog till det mest självklara, hon började strippa och åmade sig mot en stolpe inför alla. Med närmare eftertanke så hade det nog inte varit så bra om det hänt på min skola. Man blev skadad bara av att växa upp på 70-80-talet, än värre om matkärringarna hade lättat på skynket (om dom nu var kvinnor?)
Lädret fick bekänna färg idag. Jacka dotter, Jacka son, begravningskläder far & son, tur att man har ett jobb. Eller har jag det? Man ska passa sig för vad man skriver i sociala medier gällande arbetsgivare och myndigheter sägs det. Jag har nu i veckor velat börja arbeta/arbetsträna, I dag ringde F-kassan och meddelade att dom och arbetsgivaren beslutat att jag tydligen inte skulle börja nu. Finns olika sätt att se på detta. Jag vill, jag kan om än inte fullt ut. Är det inte bra att vilja bidra och stötta upp och inte belasta samhället? F-kassan menar att jag inte skulle kunna arbetsträna med mina ordinarie sysslor än, vilket till viss del stämmer, men vill väl tro att jag har massor av egenskaper företaget har nytta av. Jag har inte ondare i dag än innan operationen då jag utförde det mesta. Äh, blir bara skitsur och vresig, är det kanske inte så att när jag känner efter mår jag lite sämre och kanske ska ha 3 månader till utav sjukskrivning? Inte ens roligt längre, börjar likna kattskit. Förbrukad, fet och förbannad

torsdag 27 oktober 2011

Waxholm

Vaknade lomhörd på höger öra igen. Måste nog kolla detta hos doktorn någon dag. Hjälper inte att trycka in en tops och vidröra högra hjärnhalvan. Måste blivit någe knas när jag hade örongångsinflammation för över ett år sen. Förmodligen har det blivit en ärrbildning i gången och det gör att vatten, vax, trollsländor och små djävliga dvärgar kan bli som kvar då. Ja jag vet, jag har varit hemma för länge, ja jag har läst för många doktorsavhandlingar.
Annars är det mesta sig likt. Spelar poker, lyssnar på musik och med tom blick bara är. I dag var fru hemma och vi tog en promenad till centrumet. Prickade in alla matcher på Topptipset igår. Jo det var enkelt,  100:- på satsade 96:- är trots allt plus. Just nu är det så tråkigt så jag önskar att tjejen i senaste avsnittet av outsiders värsta fobi kommer bli sann. Hur spännande skulle det inte vara om en Tyrannosaurus rex skulle glida förbi balkongen och glutta in?

onsdag 26 oktober 2011

Önskelistan

Tragiskt men sant, jag är en av dom som fått mitt konto hackat. Mitt lösenord har spridits som en löpeld i cyberrymden. Så tråkigt att vi folkbildare, vi samhällets hörnstenar drabbas av detta otyg. Ingenting som är skrivet i denna blogg kommer från mina krokiga fingrar. Man blir sur.Behöver inte vara sur allt för länge dock. Läser att några fantasifulla bygg-gubbar låtit gjuta in diverse Djurgårdssaker i väggarna till AIK´s nya omklädningsrum på nya nationalarenan. Aj vad det måste göra ont för råttorna från Solna. Om det nu blir som det är sagt att aporna från Djurgården ska in på nya Söderstadion (jobbigt bara att skriva detta) får vi hoppas att det gjuts in en fin grön/vit fana i golvet till varje omklädningsrum.

Vet att vissa som läser denna blogg har direktkontakt med Jultomten, så här är den:
1. Zlatans bok
2. Vantar
3. Strumpor
4. Ett jobb
5. Liposuction

tisdag 25 oktober 2011

Fest
Livet som sjukskriven är som bekant fylld av festligheter. Man blir vimmelkantig av alla roliga upptåg man får vara med om. Utöver det får man ju "pengar" på kontot varje månad. Promenaden i dag blev lite hackig då jag stannade vid varje papperskorg för att leta burkar (hittade nästan bara svarta mjuka påsar!) + att jag försökte sälja vykort på Centrum. Har även satt upp lappar om rum uthyres (grabben är sällan hemma). Tveksamt om tomten kan komma i år.

Men som oftast är ens problem ingenting i jämförelse med dom som har allt emot sig. Träffade en hyresgäst på affären i dag. Han berättade att hans pappa åkt på en stroke. Som att det inte var tufft redan innan, ena benet är en protes, i det andra benets knä har man opereat in en kula som stagar upp. Dagen efter han kom in på sjukhuset åkte han på en propp i huvudet. Som de flesta strokepatienter är högra sidan förlamad, vilket kan komma att släppa om det vill sig väl. Usch, vad gnäller jag om egentligen? 

måndag 24 oktober 2011

StiltjeHar nu börjat naggat på de sju dödssynderna.

Avund: är definitivt närvarande. Ni fungerande, verksamma individer där ute, I envy you.
Frosseri: Inga byxor passar längre. Allt åker ner. Morötter, godis, nötter, glass, kattmat, ja precis allt.
Vrede: Kan jag kanske få börja jobba nu då? Förbannade jävla tvätt, disk, dator, tv, I fucking hate it.
Lättja: Ja inte startar jag några projekt direkt. WHAT EVER!!!!
Högmod, girighet och vällust har jag svårt att se att jag skall hamna i.
Underhåll mig snälla människor därute. Jag måste få blomma igen, läser till och med kommentarer till politiska artiklar på nätet, lyssnar på vemodiga låtar på Spotify, försöker föra allvarliga konversationer med våra katter, så undergången är nära, hilfe!!!!

söndag 23 oktober 2011

Frihet?
Att med Natos och Sveriges hjälp störta en Diktator och samtidigt komma undan med etniska massmord.


Några utdrag ur statsvetaren och skribenten Björn Blomberg skrift.

Vad får man om man med våld krossar en auktoritär, nationalistisk regering som trots alla sina fel och brister försökt att hålla samman landet och garantera alla folkgrupper tillgång till ett visst socialt skyddsnät, fri utbildning och sjukvård? Svaret är: totalt kaos och en uppsjö av väpnade miliser som alla har sin egen agenda och som försörjer sig genom att råna banker och plundra. Många av miliserna är uttalat rasistiska och i Misrata utmärker sig bland annat "Brigaden för att förfölja slavar och svarta" som på sin meritlista bland annat har det totala utplånandet av staden Tawerga som innan kriget hade 30 000 invånare, nästan alla svarta slavättlingar. Idag har staden totalförstörts och allt av värde stulits av nämnda brigad. Hela befolkningen har fördrivits eller mördats och Misrata-brigaden säger att de aldrig kommer att tillåtas att återvända.


Under belägringen av Sirte har NTC-rebeller skrutit över hur de beskjuter staden på måfå med raketer eftersom de 70 000 personer som fanns kvar i staden "måste" vara Gaddafi-anhängare. När en del civila som lyckades fly raketbeskjutning och NATO:s terrorbombningar som i vissa fall raserade vanliga bostadshus med hundratals lägenheter nu har kunnat återvända har de funnit sina hem plundrade och vandaliserade. Liksom i andra städer har bilar stulits av landets nya makthavare, en samling väpnade miliser som fungerar som både polis, åklagare och exekutionspatruller i de områden som de lyckats erövra.

Nu säger vår regering att Sverige efter en helt lysande insats med flygspaningar och propaganda ska lämna Libyen redan nu i oktober. Det är på tiden! Låt oss hoppas att svenska soldater aldrig någonsin mer kommer att arbeta som legoknektar åt den sortens rasistiska våldsverkare som vi nu ser i full aktion i Libyen. Jag glömmer i det sammanhanget aldrig BBC:s intervju med en nigeriansk flicka som fick sin far bortförd och som själv blev våldtagen av NTC-rebellerna i Tripoli. BBC skrev: "Det var ett besök som den nigeriska familjen hade fruktat."


De hade gömt sig i sitt lilla slumhem i en förort till Tripoli efter att översten Gaddafi störtats och de fruktade en knackning på dörren. Tidigare denna månad kom 20 rebellkämpar och krävde att bli insläppta och skrek "murtuzaka". Det är ett ord som varje svart afrikan i Libyen bara känner till alltför väl. "Murtazaka" är arabiska för "legosoldat", de väpnade män som rebellerna påstår att den tidigare regeringen anställt för att utföra några av de värsta dåden under konflikten i landet.Kämparna tvingade sig in i den nigerianska familjens hem. De slog paret som bodde där. De stal alla deras ägodelar och pengar, förde bort fadern och angrep den 16-åriga dottern. Hon berättar om vad som hände:"En grupp beväpnade män kom till vårt hus. De började knacka, de kom in och sa murtazaka. De låste in min mor på en toalett. Sex av dem våldtog mig. De tog våra ägodelar och pengar. Min far försökte stoppa dem men de slog honom och släpade iväg honom."Detta var nära tre veckor sedan och hon har inte sett eller hört något från fadern sedan dess."

"Yes, there are two paths you can go by, but in the long run, there's still time to change the road you're on, and it makes me wonder, really makes me wonder"Ja vi är kvar. Sinnesjuk vinst igår i den helt avgjörande matchen. I 94:e minuten gjordes målet som höll oss kvar i Superettan. Nu gäller det att bygga för säsong 2012. Helt klart behöver klubben säga tack och hej till en del spelare och med lupp hitta spetsspelare som kan frälsa klubben hela vägen till Allsvenskan.

fredag 21 oktober 2011

Kramas?I dag fick jag uppleva ett hett "vuxenbråk". Kom ut ur butiken och möts av en ljudkuliss likt en fotbollsmatch. Vad dessa människor bråkade om har jag ingen aning om. Det jag vet är att ena mannen var av svensk härkomst och den andra av afrikansk. Den lite mörkare mannen hade tre kompisar som stod på avstånd och det kändes lite hotfullt. Som ensam part i bråket ska man kanske ligga lite lågt med vissa uttryck och anspelningar? Det här är mitt land, jag är född och uppvuxen här, åk hem till ditt jävla negerland. Jag väntade mig en fullskalig monsterattack från de tre övriga, men det klingade av som tur var. Om det hade blivit batalj, vad kunde jag då gjort? Hallå, ursäkta, jag kan inte sära på er för jag har lite ont i ryggen, men kan ni inte kramas och bli vänner istället?Ja å va tusen händer i helgen då? Jaha det är helg? Ja inte vet jag. Kanske ska sitta lite mer på högra skinkan ett par dagar och se hur det är. Kanske klämma en Lars Norén pjäs? Eller bara vara ute i naturen och titta på alla fina höstfärger? Nä just det, jag är ju visst färgblind, konstigt att jag hatar hösten. Full respekt för er som gillar hösten (frun gör det) men fakta kvarstår, det är mörkt, det är blött, det är kallt och man har narkolepsi hela jävla årstiden. Jämför med låt säga sommaren. Det är ljust, det är torrt, det är varmt, alla är pigga och glada, alla vackra blommor står i blom (fortfarande färgblind). Jag slår här och nu ett slag för sommaren trots allt.


Jag har aldrig mött curlingmaken
Skriver Åsa Erlandsson i sin krönika i Aftonbladet.
"Jag säger inte att han inte finns. Jag säger bara att jag aldrig mött curlingmaken, han som projektleder familjen och håller koll på allt från gympapåsar till lappar från skolan. Ingen annan jag känner har gjort det heller."

Jaha Åsa, låt mig då först bara göra dig rejält besviken, han finns inte. Det är bara så enkelt som att vi män har två hjärnhalvor som bara har sporadisk kontakt med varandra. Kvinnan har tusentals kopplingstrådar mellan hjärnhalvorna, vilket betyder att hon kan vara känslosam och praktisk på en och samma gång. Vi har en växeltelefonist i huvudet som måste koppla fram på en tråd men oftast utan svar. Så här är det. Det handlar inte om att vi skiter i saker eller att vi inte vill försöka. Vi är skapta på detta sätt. Hämta föda, fortplanta sig, fortsätta försöka fortplanta sig , vila och kika lite på den där fortplantningsgrejen lite till.

torsdag 20 oktober 2011

Snille

Trots sjukskrivning var jag på utbildning i dag. I vad? Jag vet inte riktigt. Jag vet att jag satt mellan 8-16 och "lyssnade", och hade alla rätt på det avslutande provet. Det var någonting med arbetsfordon i trafiken, avspärrningar och bla, bla, bla, Jag gjorde som jag brukar, tog in det övergripande och det som verkligen rör mig och kopplade på autopiloten på resten. I´m a natural.


Men jag är inte en natural gällande tid och rum just nu. Ni vet hur det kan vara på semestern, när man inte riktigt har koll på vilken dag det är, eller vad klockan är, ganska skönt eller hur? Ruskigt dålig koll just nu. På eftermiddagen fick jag någon slags flummig blockad. Måndag eller tisdag, ja jag vet inte vilken utav dom det är. Frågade grannen på kursen, torsdag i dag. Jaha, oj då, vad hände? Oj är det höst ute? Vem är jag? Var är jag? Behöver en fet släng av rutiner just nu

onsdag 19 oktober 2011

Svackan


Oddset
Match/SpelstoppSpeltypSpelalternativOddsResultat:
A.Crystal P-Brist.C
18 oktober 2011 kl. 20:59
1X211.851
B.Ipswich-Portsmo.
18 oktober 2011 kl. 20:44
1X211.821
C.Leeds-Coventry
18 oktober 2011 kl. 20:44
1X211.60X
D.Ilves-KalPa
18 oktober 2011 kl. 17:29
1X221.752
Totalt odds: 9.43


Det ska inte vara för lätt. Man ska inte glida på en räkmacka. Svackan blir bara djupare. För ett par veckor sen gick allt in som jag tippade på kändes det som. Nu trilskas det, ja det jävlas ordentligt. I går satt jag med alla fyra matcher rätt på min långentippning. Väntade på slutsignal på två matcher och dessa två tickade in på övertid. Den ena tog slut, den andra dröjde och vips plingade det till på skärmen och det blev givetvis kvitterat av Coventry i 93:e minuten. Suck. Sonen satt och väntade på att Bayern Munchen skulle vinna sin match, men fick också se sitt tips skita sig. Två enormt besvikna pojkar fick gråta sig till sömns.

tisdag 18 oktober 2011

HAMMARBYSomliga tror på gud, jag tror på Bajen.
Lätt i dag att säga så. Jag har varit sååå nära på att bara ge upp, bara skita i det. Så många besvikelser i år. Det har varit helt surrealistiskt att följa laget, det har helt enkelt gjort ont. Det var kyligt i går, det var ångest i luften och Far & Son var mer än nervösa. Fantastiskt tryck på läktaren redan innan och ALLA stod upp och sjöng in laget. Sex minuter, sen var det dödstyst. Jönköping gör 0-1 och allt var tillbaka där det varit hela säsongen. Men någonting var definitivt annorlunda denna kväll. Spelare som man svurit sig blå över tidigare växte och växte. Det var en av de sjukaste matcher man varit med om. Mängder med målchanser, tre straffar och en utvisning senare, stod vi tillslut som segrare med 5-2. Det var sånt sjukt tryck på läktaren så jag fick århundradets huvudvärk. Jag har verkligen känt agg mot tränaren som gång på gång envisas med att ha med David Johansson som sällan har ett rätt. Andreas Dahl som är lika snabb som Waxholmsbåten. Allt är förlåtet, allt är glömt. Ni får tycka och säga vad ni vill om laget, men fansen! Helt sjukt trogna och så grymt taktfasta. En match kvar. "Å ni ska passa er för vi e Hammarby"

Åh fy fan så jäkla pinsamt. Det var det första jag tänkte när jag svängde in på min gata och prickade en hel insjö av vatten, som självklart sköljde över en kvinna som spatserade på trottoaren. Som tur var hade hon paraply den stackaren. Jag vågar inte gissa vad hon vräkte ur sig när jag nonchalant fortsatte. Nähä, stopp där! Jag stannade självklart och ursäktade mig blå i ansiktet. Hon sa att det verkar gått bra ändå, phjuuu! 

måndag 17 oktober 2011

Pessimistisk


Hämtade tre lyriska familjemedlemmar vid Globen c:a 22:45 igår kväll. Britney hade levererat. Alla var halvt döva, värst var dottern som låg på en väldigt hög decibelnivå när hon pratade. Får se vad tidningarna skriver idag om konserten, blir det en lika chockerande recension som efter spelningen i Danmark? Hon är en knubbig, lat robot, skrev BT:s recensent Jan Eriksen. Undrar om den gode Jan skriver likadant om Ozzy när han "showar".

Är ju inne i inredningsdesign branschen just nu. Blev så paff efter att jag hittade en i mina ögon enkel fåtölj, i och för sig med fårskinnsdetaljer, men ändå.....21 000:- Men man ger sig inte utan kollar vidare och upptäcker luttrat att saccosäck kanske är grejen just för mig? Skåda dessa fantastiska skapelser till humana priser:

48 677:-  (trädetaljerna urgröpta från fören på Titanic, skinnet från en brunstig skruvhornsget)
112 485:-(helt klädd i skinn från en galopperande Przewalskisvildhäst, benställnig av metaller utvunna på Mars skuggsida)
77 600:- (Barn i Venezuela som fått fria händer att med sina tandställningar konstruera denna drömmarnas fåtölj)


200:-  (Helt utförd i vass från insjön Fysingen i Uppland)I dag bär det av mot Söderstadion med grabben. Födelsedagspresenten skall nyttjas. Jag är övertygad om att det kommer bli rysligt kallt, lite halvtomma läktarsektioner och ett spel som inte kommer värma. Otroligt uppgiven och pessimistisk som ni märker, men det finns ju verkligen fog för det. Jönköping Södra står för motståndet och måste jag gissa så blir det 0-0.

söndag 16 oktober 2011

Britney

I kväll ska Fru, dotter och son till den stora staden. Britney Spears i globen står på schemat. Jag var inte riktigt påtänkt till konserten då jag förmodades vara sängliggande. Jag agerar taxichaufför istället. Sen vill jag inte spräcka min perfekta konsertportfolie med tuggummipop. Hur skulle det se ut? White Snake, Scorpions, Deep Purple, Def Leppard, Britney Spears, MotorHead, AC/DC, Rush, Dream Theater........
Japp, då blev det en ny soffa. Släpade med Son med flickvän som smakråd. Efter att ha haft mörkmurriga soffor ett tag så kikar vi på lätt och ljust. Inga barnbarn än som kan kladda ner. Soffan blev godkänd och vi slog till med en beställning. 6-9 veckor kommer det ta. Problemet nu är att passa in försäljningen av den befintliga soffan. Kan bli någon vecka med pinnstolar i väntan på den nya. Känns som den nya passar min personlighet lite bättre, vräkig men ändå subtil, inbjudande och ståtlig.
                                    Maik Aslan f. 1993
 Åh, fotbollsinlägg igen! Kommunens flaggskepp åkte igår ur Div 1. Jag tror att det finns väldigt många skadeglada ortsbor där ute nu. Kan väl medge att jag tidigare inte varit speciellt förtjust jag heller. I år var dock mycket annorlunda. En hel drös med unga kommunfostrade talanger togs in i truppen. Verkligheten hade kommit ikapp föreningen. Tidigare års handlande med låtsaspengar och skulder till höger och vänster var lagt bakom. Nu räckte inte ungtupparna riktigt till och tyvärr spelar laget i Div 2 nästa år. Kan man fortsätta bygga på dessa pojkar och inte börja värva hej vilt igen blir det nog trots allt bra. Sen måste föreningen se till att värva en tränare som man stöttar fullt ut och inte hänger ut när det går emot.

lördag 15 oktober 2011

First serve

Nås av fantastiska nyheter. Min bror blev morfar i natt. Ytterligare en stark Highlander-grabb som berikar jorden. Grattis. Kanske jag hinner bli Farfar före honom? Apropå starka Highlanders så är jag lite hängig i dag, ont i halsen. Tror det kan vara TBC, så jag behöver mycket TLC i dag.Träffade en gammal fotbollspolare i går. Han gick igenom samma ryggoperation för ett par år sen, som jag nu gjort. Han mår prima och ångrar inte en sekund att han gjorde det. Han frågade om jag också känner det som att ha en tennisboll i ryggslutet. Det gör jag men trodde att det var svullnad, kommer alltid vara så meddelande han. Man vänjer sig.


Jag tror min nästa sysselsättning blir Hockeycoach på elitnivå. Verkar inte behövas någon raketforskarhjärna om man säger så. Följande är inte urdraget i någon större mening utan glödheta tips från Christer Ohlsson tränare i Leksand om hur dom skall bete sig i bortamatchen mot Almtuna:   
"I grund och botten handlar det dock om vad vi gör för något och vi vill bygga vidare på ett bra försvarsspel. Vi vill vinna pucken och förvalta den genom bra spel när vi får tag i den."

fredag 14 oktober 2011

Looser


Det finns ju faktiskt olika nivåer på att ha det jobbigt. Har tråkigt nog lite ont i halsen idag, Hammarby vek ner sig än en gång, har inte vunnit några pengar på ett par dagar och jag åt nog alldeles för mycket tårta igår känns det som. Men som sagt....det kunde varit jobbigare, jag avundas inte the great one, Hakan Jayhalt. Mannen har givit strålkastarljuset ett ansikte. Tungt att kliva ut ur lägenheten vid 07:30 och mötas av kamerablixtar och mediadrevets lugna frågor, när man nog gärna legat kvar i fosterställning och gråtit en skvätt. Bit ihop Hakan, efter regn kommer sol.
Svensk mästare i försäljning fick samtal från en som vill köpa högtalarna from hell. Ska verkligen försöka stå på mig gällande priset, går säkert vägen....not. Ser ut som att det blir blir en roadtrip ikväll. Köpa drömbordet står på agendan. Håller på som bäst att rodda med större bil, eventuellt släp. Tur att man har goa vänner. Kommer jag pruta? Varför skulle jag börja med det nu när jag aldrig klarat det förr?

Ha! Jag fick det jag ville ha för mina högtalare. Två buskiga herrar var nöjda med det dom såg. Vad var det du skulle ha? "Eftersom jag lagt mig under andra annonser för samma vara vill jag ha det som sagts". Vuxenpoäng?

torsdag 13 oktober 2011

Hipp-hurra

Dåliga nyheter
Ni kanske läste det själva igår?
"Du som har ett namn som slutar på ”y” ligger risigt till. Nu är det vetenskapligt bevisat. Du riskerar att hamna på kåken. Att y-namnet är överrepresenterat hos kriminalvården har man misstänkt länge. Y-namnen har kopplats samman med låg utbildning, arbetarklass och på svåra socio- ekonomiska förhållanden. Men y-namnen som först kom på 30-talet som en arbetarklashyllning till de amerikanska, fränare idealen, gavs till grabbar som hade sämre förutsättningar än de mer gynnade borgarbarnen. Som vanligt handlar allt om pengar och klass."
Det är alltså därför livet varit så jävla motsträvigt, avigt och allt som oftast hånflinat mig i ansiktet? Undrar vad jag kommer åka in för då? Förmodligen något som: Äldre herre rappade snattande ynglig över ryggen med käpp. Eller: Berusad naken man sprang gatlopp efter Sveriges vinst i EM-finalen.

Det där med Blocket jag skrev om igår, jag upptäckte en avigsida till. Det är inte direkt Blockets fel kan man säga. Vi är på jakt efter ett speciellt bord och det fanns ju där, precis de måtten och utförandet som det skall vara. Annonsen hade två veckor på nacken så när jag ringde och kollade hade jag inte höga förhoppningar. En len stämma sa lugnt: jo, bordet finns kvar. Ok, jag ringer på fredag så kan vi bestämma en tid som vi kan komma i helgen? Glad i hågen lägger jag på, visar annonsen för Fru, men upptäcker: jaha, bordet finns i Trosa. Kanske skulle kollat det innan. Trodde jag hade klickat i "Stockholmsregionen". Vad gör jag nu? Blir det en heldag på vägarna i helgen?

Födelsdagsgris idag. Värmande gratulationer från alla håll. Goda maten som följs av gräddtårta som sig bör. Har varit och köpt min födelsedagspresent själv i dag. Gu va jag känner mig nöjd med den. Barnen överraskade med Hammarbymatch på Söderstadion på Måndag. Nöjd, proppmätt och förväntansfull, för snart spelar Bajen på TV också.onsdag 12 oktober 2011

Vinnare

När alla följer riktlinjerna som förbundskaptenen ritar upp går det så här bra för vårat kära landslag. När det finns 11 lika motiverade spelare som är beredda att offra ett ögonbryn eller ett benbrott för att lyckas, så går det så här bra. Detta var idrottshistoria och den skrevs med drivor av svett och hederligt svenskt jävlar anamma. Johan sprang så mycket så han förlorade synen på ena ögat! Karln är galen, men sen har han ju tre lungor också.


Det är så här svenska medelsålders män får utlopp för sin glädje. Trots att man uppfattas som extremt pinsam så gör vi det om vi får chansen. På motorvägen på väg mot våran något sjaskiga förort kör jag om en bil på insidan (fy, fy), slänger en blick och där sitter Johan Elmander från ovannämnda landslsag. Jo vad gör då en redig karl? Bromsar in självklart, väntar in bilen, ner med rutan, ut med näven, upp med tummen och med ett stumt vrål visar min uppskattning för dessa frälsare. Svaret lät inte vänta på sig, ivrigt tutande, asgarv och ett gäng tummar upp från alla fyra i förbundets bil. Fina pojkar det där. Fru tyckte det var något pinsamt.

Jag återupptäckte något igår som jag helt glömt bort. Jag är norra europas sämta säljare. Satt ut lite grejer på Blocket igår. Har inte bedrivit sådan verksamhet på många, många år. Tittade vad andra skulle ha för samma produkter och la mig några hundringar under. Efter en stund ringde det tack och lov: sååå, sälja sig höktryggstvätt? kan jag komma siiika? Förväntade mig en gammal Merca med fem gubbar i gabardinbrallor och jättepolisonger som skulle dribbla bort mig. Blev inte riktigt så, en snubbe var det men nog dribblades jag bort ändå. Hmm, jooo, jaaa, vad kosta sig? 700 spänn, okeiii, hmmm, lite tyrt, dy kan 500? Ok kom ur min mun innan jag hann reagera, jag är inte bekväm i säljarrollen helt enkelt, jag är mycket bättre på att köpa saker.

tisdag 11 oktober 2011

Palme
Blir kanske inte något nytt CV ändå. I dag blir det trots allt rehab-möte. Jag har bestämt mig för att köra en dubbel mollbergare i pik när jag äntrar kontoret 15:15. Imponerar inte detta avslutar jag med en klassisk spagat så det inte finns någon som helst tvekan om att jag är redo för tjänst. Sjukt sugen på att komma igång.

Politiskt ointresserad men patetiskt uttråkad gjorde att jag kollade på Partiledardebatten i Agenda, och det blev ju som man anade, ett konstant förlöjligande av SD, men där speciellt statsministern blev högröd ett par gånger när han fick svar på tal. Att sen Aftonbladets politiska expert Lena Melin sågar Jimmy Åkesson genom att yppa: ja han pratade ju bara invandring, är ju bara så löjligt. Ja han svarade när frågan togs upp av programledaren! Annars tycker jag nog den där Björklund var en ensamt lysande stjärna i en väldigt tam debatt. Damn it vad man saknar Fälldin och Palme.Blir en uppdatering till om arbetet. Spelade inte så stor roll att jag även gjorde en volt i handstående. Företaget tyckte att om jag vill komma tillbaka redan nu, så blir det arbetsträning, dvs att jag får fortsatt ersättning från F-kassan och jobbar utanpå den vanliga organisationen. Det köper jag då jag är tillfälligt ersatt på jobbet och inte kan utföra någon av mina ordinarie sysslor. Kan inte låta bli och undra, är jag en idiot som trots doktorns sjukskrivning propsar om att få knega? Vi får se när och om jag får börja, det lät som att F-kassan ville ha ett möte om formerna kring arbetsträning. Börjar bli invecklat, jag har ju inte direkt amputerat benen.

måndag 10 oktober 2011

Piss off

Känner ni igen känslan? Vakna upp och bara känna: stick å brinn, piss off, men durååå? Det gäller att snabbast möjligt leta sysselsättning som bryter denna totala avsaknad av lust. Jag tror helt ärligt att jag håller på att bli galen. Verkar inte bli något rehab-möte på jobbet denna vecka heller. Finns det inget finare sätt att säga, "vi tycker inte du ska börja jobba än", eller är det kanske, "vi tycker inte du ska börja jobba här igen" 
Ska jag rentav börja fila på mitt CV kanske?

"Pigg" kille på 43 höstar som är redo att hugga in där det behövs. Inte speciellt stresstålig och har svårt att hålla fler än en boll i luften. Jobbar helst i grupp då ensamhet gör mig aggressiv och sur. Jag är en god talare men en sämre lyssnare (enligt min fru)

Övriga styrkor:
Van att kämpa i motvind, ja även snålblåst. Ser bra ut i både regnställ, kostym och snickarbyxa. Pratar 3 språk flytande, Svenska, Engelska och Gotländska. 

Saker som kanske kan spela in vid eventuell anställning:
Tennisarmbåge, nyopererad rygg och ett lite småbräckligt psyke, men tänderna är bra tror jag.

söndag 9 oktober 2011

Wimp


Väldigt beroende vem man pratar med. Har jag samlat plusspoäng, eller är det ett gäng minus som gäller? Jag har på två dagar klarat av Möbelhuset, Chilli, EM, MIO, Jysk, Märsta möbler, Möbelgården och IKEA. Är jag manlig eller blir jag sågad? Vuxenpoäng kanske? Världens bästa Frida fyller 20 år i dag, ja må hon leva, ja må....(hon tvingade mig att skriva)


Historisk seger för Dalsjöfors

I sista hemmamatchen i damallsvenskan kom den första segern. Dalsjöfors besegrade Piteå med 2–1.


Oddset
Match/SpelstoppSpeltypSpelalternativOddsResultat:
A.Strömsber-G.Upsala
8 oktober 2011 kl. 13:59
1X223.002
B.Nyköping-Konyaspor
8 oktober 2011 kl. 13:59
1X211.951
C.Dalsjöfor-Piteå IF
8 oktober 2011 kl. 14:59
1X222.001
Totalt odds: 11.70

Ja vad kul för dom då! Ett lag som inte vunnit en enda match på hemmaplan bestämmer sig för att göra det i sista matchen och självklart när jag tippat på matchen. Men skåda gärna 2:an på Gamla Upsala, jag var helt säker och det blev 0-3, ett så kallat bjudodds.


Var inte ledsen allt för länge då jag smekte in en något försiktigare..............


Oddset
Match/SpelstoppSpeltypSpelalternativOddsResultat:
A.Akropolis-Boden
9 oktober 2011 kl. 13:59
1X211.721
B.Utsikten-Halmia
9 oktober 2011 kl. 13:59
1X211.701
C.Vimmerby-Kållered
9 oktober 2011 kl. 13:59
1X211.601
Totalt odds: 4.68.........Och lite senare under dagen


MatcherRätt rad Mitt system 
1. Ängelholm - Öster 1  1  
2. Brommap. - Degerfors X  1X2  
3. Qviding - Ljungsk. 2  X2  
4. V-ås SK - Brage 1  1X  
5. Sirius - Forward 1  1  
6. Umeå FC - Vasalund 1  1  
7. Valsta Sy - Dalkurd 1  1X2  
8. Lunds BK - Örgryte 2  X