lördag 31 december 2011

Årskrönika

Skitåret 2011 går nu in på sista refrängen. Här är en snabb recap.

Vintern: Glada i hågen skulle vi sälja vårat hus. Jag ansåg efter att lagt ner min själ skulle jag ha rejält med fläsk för den. Besviken fick jag krypa till korset och acceptera mäklarens utgångsbud. Men nu jävlar kommer det bli budgivning. Hallå? Jo jag sa hallå? Seg, utdragen period följde med c:a 12 visningar. Mycket löst folk som försökte med skambud och till och med erbjudande om en kasse pengar på sidan! Det började bli panik, vi flyttade till lägenheten och det började osa kattskit i plånboken. Det blev business till slut. Usch vill aldrig sälja hus igen.
Våren: Fotbollen gick igång på allvar, träningsläger i turkiet med all inclusive och perfekta yttre förhållanden. Seriespelet? nja
Sommaren: Katastrofalt på jobbet, där gruppdynamiken fick grus, lera och jord i maskineriet. Ryggen fick känna av det tuffa påfrestningarna och en operation seglade upp som enda lösningen. Seriespelet? nja. Här någonstans började man även inse att Hammarbys år inte skulle hamna på topp 1 000 000. Semestern blev ganska ok, vädret ok, vi ok.
Hösten: Inledde med en steloperation av ryggen, socialt handikappad och fruktansvärt less. Allmänt nedstämda medlemmar av klanen. Köpte lägenhet, vilket är dyrt, men det kändes toppen. Seriespelet? nja. Tjejerna i laget gjorde det trots allt bra. Många var spelarförlusterna innan och under säsong, så det får vara klart ok.
Vintern: Ekonomin som sjukskriven är riktigt haltande, men vi slätar som vanligt ut alla gupp på vägen. Nu ser vi fram mot flytten och ett förhoppningsvis fantastiskt år, jag anser att vi är väl värda det, Och det är ni också.
Ingen ordnar fram lycka och harmoni till dig, det ramlar inte ner i huvudet på dig, du kan skapa harmoni genom att konstant sträva efter lycka. Kasta bort saker och människor som är energitjuvar.


Ett riktigt Gott Nytt År till alla energigivare där ute

fredag 30 december 2011

Birthdaygirl


Dotterns 18-årsdag, tjohoo. Paketöppning på morgonen. Jag kommer på mig själv pillandes med fingrarna. Precis lika förväntansfull då jag inte har en aning om vad de flesta paket innehåller. Vilket manligt praktexemplar man är, fru har styrt upp presenterna, å vad fan har jag gjort. Ytterligare ett fint exempel på att evolutionen går i sakta mak vad gäller mannen. Pappa fixar tårtan och klarar kanske, å då menar jag kanske att sätta på kaffet. En present var en sminkkurs på makeup-store i dag och en mängd produkter. Jag tog naglarna med henne igår, det blir för mycket mjukt, fluffigt och rosa med två dagar på raken, fru får följa. Jag tar den tunga klassiska biten: "mitt lilla hjärta Pappa tar med dig till krogen, så ska jag lära dig allt jag kan, come on katten, det schväänger ju".

Det bor nog en liten liten dansk sockerbagare i mig


torsdag 29 december 2011

Julklapp

Sitter perfekt där nedanför hakorna
Precis som Karl-Oskar och Kristina emigrerade min klasskompis till Amerikat. Hon kanske tänkte som Kristina att nu tyar jag inte längre. Hur som helst så kom det en julklapp från Washington att hämta ut. Måste säga att jag blev förträffligt glad när jag öppnade. Genom bloggen har min vän förstått att jag är lite så där "lagom" biten av fotboll. So this is what i got, and if I may say, I look great in it. Thanks a bunch Lotta, this time you rock for sure.












Är i startgroparna för att dra med dotter på köpcentrat. Naglar står på schemat. Vi nöjer oss denna gång med att dotter får fixat och förlängt. Det tar ett par timmar har jag blivit införstådd i. Hur svårt kan det va? Tvåkomponentslim, 10 plastbitar. Städa ditt rum som betalning och jag fixar naglarna på en kvart. På tal om skönhetsvård, jag har sen tonåren haft små "bulor" "kuddar"  "knölar" eller, ja små horn i pannan. Dom små rackarna har blivit lite mer framträdande nu när jag gått ner i vikt en del. I och med att jag väntat rätt länge så hoppas jag att ni inte dömer mig som fåfäng, men jag har lyssnat runt på lite olika ställen om det går att få bort dem. Koldioxidlaser is the shit, verkar det som. Betalt vill dom ha också, per horn. fem till antalet är dom, 25 % är vad jag jobbar. Tuff ekvation det där. Kanske funkar med osthyvel?

onsdag 28 december 2011

Mina färger är grå


Det känns så där lagom rörigt i innersta kretsen igen. Lugn och ro vet vi knappt vad det är längre. Trasiga förhållanden och allmänt nedstämda barn. Det verkar ligga i tiden att ungdomar mår halvpiss. Kanske 2012 blir vårat år? Kaos är inget bra tillstånd, inte ens för en kort period. Jag går nu upp till halvtid från 2 januari, sen har vi ju flytten att se fram emot. Men helt ärligt, hur roliga är Januari & Februari? In i dimman och hoppas du kommer ut i mars med förståndet i behåll. 







Allt är enkelspårigt när man tycker livet är grått. Man reagerar argt på vissa intryck och vad folk berättar. Kom en tjej idag för att köpa en TV-möbel av oss. När vi skulle bestämma tid via sms så skriver hon: jag kan bara komma idag för imorgon åker jag utomlands. Fan, vissa har det bra, var hon tvungen att gnida in det i ansiktet på mig, mummel, mummel. Fan va tyst det var vid fika bordet i dag då, ska jag gå igen? mummel, mummel. Jaha, nu går hon och lägger sig halv åtta, rolig jag måste va då, luktar jag eller? mummel, mummel. Men som min gamla nestor och tillika lagledare Ove-krull konstant matade oss med: Efter regn kommer sol. Stämmer ju faktiskt väldigt bra. BRING ON THE FUCKING SUN.

måndag 26 december 2011

Roadkill


Det var tre dagar som försvann i ett nafs. Bra högtid dock julen. Trots att vi glömt varför vi firar så får den ju oss att samlas, umgås, mysa och rå om våra käraste. Den här julen var våran första i lägenhet sedan 1999. Funkade det med. Det man hade glömt var att man i trapphuset möts av alla grannars julmatsos. Av lukten att döma kan jag konstatera att någon gjort storkok på roadkills.








Nu är det bara att rulla upp skjortärmarna, nu blir det fest i dagarna två. På fredag blir sista deltagaren av Highlanderfamiljen vuxen. Dottern ska äntligen få gå på krogen, som hon väntat stackarn. Sen är det ju faktiskt Nyårsafton på Lördag. Finafrun & jag, en god middag och lite skumpa.

söndag 25 december 2011

Harmoni

Min kompis Grants har fått ett mer passande glas att vila i

Blev en perfekt fulländad Julafton i det Highländska krypinnet. Tomtegröt till frucke, barnen vittjade sina strumpor innehållande chokladtomtar och en drös med trisslotter. Jag kan ärligt säga att jag inte hörde tomtenissarna denna natt heller. Julbord med allt, Kalle vid tre utan gamnacke på pappa denna gång. Nötter, choklad, must, julfilmer, sen blev det rejäl blykeps och gamnacke på den äldste. Barnen ut med kompisar i nattens yra. Får nog säga att det var nog den bästa julen på länge. Hoppas ni också hade det mysigt med nära och kära.


Jag fegar ur denna Söndag. Jag skjuter på invägningen till nästkommande vecka. Medvetet slarv med must och godis igår gör nog bara att klumpen blir ledsen om han kliver på vågen idag.

fredag 23 december 2011

Hyvää joulua



Bocken har kommit på besök. Tomtemor & Tomten har parkerat. Det lackar mot jul tror jag bestämt.
GOD JUL MINA KÄRA VÄNNER. HOPPAS TOMTEN ÄR RIKTIGT SNÄLL I ÅR. GLÖM EJ ATT SKÄNKA EN TANKE TILL DE SOM EJ ÄR SÅ LYCKLIGT LOTTADE SOM VI.

Neeeej Mååååns, duns!!!!

torsdag 22 december 2011

Stress

Den är ny, den är fet

Vilket jäkla röj det är. Jobba mina timmar som inte räcker till, fixa hemlis, julstäda, sälja tv, ringa elleverantör till nya lgh. Hallå!! jag är en människa som inte lirar ihop med stress. Stress och jag har ett förflutet. Stress har tvingat mig till att bli en pillertrillare. PLING!! din soffa har kommit mvh EM. Men vafan då. Två dagar innan jul skickar dom sms. Ok, tänk, planera, styr upp bitarna nu för fan, get a grip. Dotter den ängeln utbrister med len julstämma: Pappa, jag fixar städningen. Dotters pojkvän i sann julanda: jag hjälper med soffan. Fixa bil och släp. Kanske farbrorn på EM kan hjälpa en stackars invalido lasta på släpet, som hade en fin ramp som han kunde rullat upp grejerna på. DUNS! jaha, han droppade soffan utanför. Jag lyfter bara med armarna tänker jag. Upp i hissen, in i lägenheten. Katter som flyr i panik, dotter skriker i falsett för vi går in med skorna i "hennes" nystädade hem. Krafttag runt den gamla soffan, ut med skiten, upp på släpet, bort till svärmors lägenhet där den ska bo. Upp med nyckeln, men vafan då! Fel nyckel (stod visst stugan Gotland på denna). In i förrådsgången från helvetet. Där får den stå tills imorgon. Men annars är det väl bra. Korsett och stödstrumpa hela julen.

FUN FUN FUN


onsdag 21 december 2011

Hjul


Maten inhandlad. Sötaste fru slår in paket. Fick tv´n såld. "Bara" städningen kvar som blir en far & dotter händelse i morgon. Det blir nog fan jul i år också. Har tippat lite ikväll, känns bra, tror det blir en lite förmögnare jul än på länge. Fått lite lösa förfrågningar om att liveblogga på julafton, men det funkar inte tyvärr, måste ut och handla tidningen. Såg på väderprognosen att det skulle bli upp mot 10 grader varmt i mellandagarna. Känns rätt typiskt när jag tänkte frun skulle få prova sin nya snowracer då, till och med tveksamt om det blir bra med hennes miniskidor heller, suck.




Och det roliga bara fortsätter och fortsätter





tisdag 20 december 2011

Humor


Gran införskaffad. Belysning till densamma inhandlad. Sitter och funderar på vad jag ska skriva som svar till tjejen som mailat mig. Vi får en LCD-TV över nu när vi flyttar så jag hade satt ut den på blocket. Nypris för två år sen 4995:-, i stort sett oanvänd, 2700:- Denna lustigkurre skrev: jag tar den...för 1000:- Oj vad snällt kanske jag ska tycka. Vilken kvinna som offrar sig för mig. 2000:- kanske jag hade fallit för, men....En annan skrev och frågade om det gick att titta på film genom USB uttaget på tv´n. Nej man kan bara samla insekter och frön från en backsippa där uti. Hur som helst, behöver ni en fin 32" platt rackare, just let me know.







Hade utvecklingssamtal med min nya chef idag. Nu vet hon vart skåpet ska stå. Jag gjorde väldigt klart vem det egentligen är som runs the show, har det sista ordet och styr trupperna genom eld & vatten......Hon. Jag fortsätter vara len, övervänlig och lagom gullig.






Humor är viktigt. Jag gillar humor när den är som enklast. Humor som är så dålig så den blir briljant. Humor som den gjordes på Poppes och Hasse & Tages tid, kan bara älska den.


måndag 19 december 2011

Trolltider


Kom knappt ut i trapphuset i morse. Var tvungen att kika ut genom titthålet, det var julen som stod för dörren. Slutspurt hos Highlanders som egentligen helst vill att det är över och att det blir januaris mitt, så vi får sätta igång att flytta. Det blir lite utav en Lightjul denna gång. Inte fullt pyntat, det mesta färdigt från affär och klapparna blir färre. Vi får helt enkelt överkompensera nästa jul med extra många barr på granen, polerade kulor ( lägg av!! du vet att jag menar dom till granen) och en nykter tomte med många fina klappar.
För att komma in i den slutliga omvälvande julkänslan, klämde vi av ett Trolltidermaraton i går. Fyra numer vuxna människor som sitter och ler som om barndomen var tillbaka. Svårt att inte stämma in i: pärlor och paljetter eller kanske spö spö spö ge mig frö frö frö eller rent av, tvi tvi hasta kvasta. Och vid nästa sittning dyker väl Bergatrollet upp, usch.

söndag 18 december 2011

Dive

Sveriges svarta får, rikets bronx, svea rikes svarta stjärthål, Märsta. Vad har invånarna att vara stolta över? Vad har vi berikat världen med? Man får söka djupt in i skogen av vilsna själar. Klart som tusan att vi producerar praktexemplar, om än i lite mindre skala. En handfull duktiga idrottsutövare har satt kommunen på kartan. Handbollsspelaren Staffan Ohlsson, Ishockeyspelarna Ulf Isaksson, Håkan Södergren, Anders & Erik Huusko hade ganska stora framgångar. Henrik Schyffert hyfsat hajpad på tidigt 2000-tal. Med andra ord inte mycket att yvas över. Inom musiken då? Ja trummarpojken i Europe, Ian Haugland är en tvättäkta Märstabonde. Men dom som borde varit störst, mest kända och mångmiljonärer, ville bara spela sin musik, kändisskap var inte vad dom strävade efter. Jag kan inte se att det går att göra musik på ett mer fullkomligt sätt, så universalt och ja, faktiskt rent utav briljant. Detta mina yngre läsare är musik. Musik i sin egen janger. Musik som inte samplats från någon dassig Best of rejvrock. Detta mina damer och herrar är bland annat vad genierna Erik Holmberg & Krister Linder smekte fram under 90-talet. Och när självaste Sarah Brightman gör en cover på den senare videon förstår man hur bra dom var. Det mest nedriga är att det finns material kvar för den fjärde skivan som aldrig släpptes. Jag kräver namnlistor, plakat och konstanta påtryckningar för att förena dessa tu.










Målvikt 2012-02-15  80 kg

( 96,4 KG   106 cm    vecka 44 )
( 94,8 KG   103,5 cm vecka 45 )
( 93,8 KG   101,5 cm vecka 46 )
94,0 KG   100 cm    vecka 47)
( 92,7 KG   100 cm    vecka 48)
( 91,3 KG   100 cm    vecka 49)

91,4 KG    98 cm   vecka 50


Helt ok att gå upp ett hekto då jag minskat 2 cm runt huvudet, nej jag menar runt midjan förstås. Det är dock väldigt tydligt att de som kan sånt här har alldeles rätt. Det blir bara svårare och svårare med åren att gå ner i vikt. Undrar om det är så att skaparen tänkt ut detta som att vi ska packa på oss fett och valkar inför den långa kalla resan mot Nangijala?

lördag 17 december 2011

Coach


Mitt korta återtåg som tränare för en dag är över. Fan det e bra kul det här med fotboll. Tre matcher, tre förluster, 0 mål framåt, ändå vänder jag hemåt med ett leende. Hur går det ihop? Den här cupen som laget spelade i innehöll klasslag. Vi ett div 3 lag ställdes mot två st div 1 lag och ett div 2 lag. Tjejerna gör det så fruktansvärt bra, vi är med i alla tre matcher men kan inte riktigt frambringa kyla nog för att sätta chanserna som uppstår. Hatar hedersamma förluster men det var precis vad det blev, tre gånger om.







På tal om hjältar, ni har säkert följt den men jag har förbisett den. Serien Lost upptar den mesta av min dotters vakna timmar. Jag vill inte fastna i en långkörare, men fan man kan inte låta bli att snegla lite. Verkar jäkligt bra, men jag har nog förstört en eventuell långsittning från början då jag sett lite av avsnitt ett, 17 min av avsnitt nio, 4 min av avsnitt 14 och 39 min av avsnitt 22. Det jag lite syrligt konstaterade för dottern häromdan är att hur verkligt är det att alla plan i världen störtar just på den där ön?

tisdag 13 december 2011

Svensken


Skulle gått på handboll i helgen för första gången sen jag själv slutade runt 1982. Bygdens lag skördar stora framgångar i Allsvenskan. Har varit sugen hela hösten, men det har inte passat in. Nu sket det sig då det blev en utdragen julklappseftermiddag istället. Jag har som jag kallar det två av "mina" grabbar med i laget. Dom var med på våran härliga resa vi gjorde med P-92 laget i fotboll, där vi skördade en hel del framgångar och formade en sällan skådad sammanhållning. Viktor som blivit 3-4 meter lång är en ungdomslandslagsman som sprätter in 6-10 kassar varje match. Fredric snittar nånstans mellan 1-2 ( fyra i helgen) mål och det är ju bättre snitt än i fotbollen ;-), men han är framförallt (precis som i fotbollen) den som skall vara "a pain in the ass" för motståndarnas bästa spelare. Ett större krigarhjärta får man leta riktigt långt efter. Så jäkla kul att det går så fruktansvärt bra för laget och att "mina" boys är så viktig del av framgångarna.








Shit asså va jag e förvirrad. Jag blir tokstressad av att bara jobba mina två timmar. Jag försöker få struktur på det jag tilldelats men jag hinner ju inget. Yrar runt och blir uppjagad bara. Jag börjar förstå det man trodde var en omöjlighet, att gå in i väggen när man jobbar deltid.








Kanske en kontroversiell livsåskådning denna gång. Observera att jag inte är någon ny fjordman, i´m merely a swede


Vad är svenskt? Vad är så svenskt så det är värt att strida för? Vad har vi för unika traditoner som måste bevaras? vem avgör vad som är svenkt? vem avgör vem som är svensk? va va , svara då, men svara då (frågas nedlåtande)
Att frågorna ställs (som de gjordes till SD i dag i P1) är så jäkla tråkigt. Jag är inte speciellt intresserad av vad Jimmy Åkesson svarar, utan att det mer visar på att det inte är ok att vara patriotisk i sverige, man måste följa strömmen, det är inte ok att bejaka svenskhet.
Ha ha ha vi har väl inget som kan defineras svenskt. Sen spär man gärna på med att Sveriges urinvånare var invandrare från syd (så det finns ingen typisk svensk ha ha) Ja det vore ju konstigt om dom kom från norr med tanke på att inlandsisen täckte hela norra halvklotet och smälte från syd till norr (kanske satt en Nils under isen i Piteå och väntade i och för sig). Spelar väl ingen roll om Guiseppe, Frank eller Ismail kom först? Giuseppe och  följande generationer har format landet och befolkningen och dess värderingar. Finns det verkligen inte något svenskt? Har vi alla glömt bort våran historia, våra medärvda värderingar, nej självklart inte, men att vara stolt och bejaka är detsamma som rasism och nazism i medias pennor. Jag menar att vi har väl ett unikt sätt att värna om varandra, vi har fram tills rätt nyligen kunnat vara ute och leka tills solen går ner (alla har koll på alla). Vi är ju egentligen så där charmigt timida och blyga. Vi har fantastiskt föreningskultur där alla får vara med och alla hjälper till, vi samlas i massor vid för landet specifika högtider, Vi har företagsklimat i världsklass, där mina tidigare norska och engelska arbetsgivare har mycket att lära. Omvärlden ser oss som tystlåtna och lite hemliga, japp, det är vi det. Vi makar på oss vid trånga passager, mesiga, javisst, det är vi det. jag tycker dock att nedmonteringen av den allmänna militärtjänstgöringen var ett dåligt beslut, klart man bör ha ett försvar men framförallt att man fick en bra känsla för sitt kära fosterland, men även att som bonus fjuniga pojkar blev män på kort tid. Fjunisarna blir äldre och äldre som det är nu.
Att journalister och Proffstyckare ifrågasätter svenskheten med uttryck som att vi inte har något svenskt sätt, vi har inte något värt att strida för är väldigt beklämmande. Är det numera fult att vara stolt svensk, är media månne rädda för rasiststämpeln? Jag är otroligt stolt svensk som tycker att vi har oändligt mycket att bevara och vara stolta över. Vi är ett uppfinningarnas land, vi har alltid varit världsledande inom medicin och vård. Vi har fantastiska idrottskvinnor/män. Jag slår härmed ett slag för den svenska modellen och för svensken (oavsett hudfärg och religion)

söndag 11 december 2011

Värstingar


Det var livat i Stockholm igår. Nobelfest med pompa och ståt. Mycket glitter och glamour och en stackars gravid Kronprinsessa som såg väldigt sliten ut på slutet. Stackarn, konstant kissnödig, svettig och med en sparkande junior var hon tvungen att prata om världsliga småsaker med gamla farbröder och samtidigt se strålande ut. Victoria gjorde ett fantastiskt jobb.




En bit där ifrån gjorde avskrapet, neandertalarna, trailertrashfolket allt för att visa upp Sverige från sin sämsta sida. Nationalister säger en del, Nazister säger andra. Klart var i alla fall att dessa personer skulle hålla en manifestation. Antirasisterna ville bidraga till stämningen och skulle motmanifestera. Den första kategorien har jag inte någon aning om hur dom tänker och vad dom vill, men den andra kategorin som kallar sig antirasister är ju inte du och jag som åker med våra familjer in för att med plakat kämpa mot. Inte är det unga örnar eller scouterna heller. Det är varenda värsting som ser sitt tillfälle att skapa kaos och förödelse. Dom har knappt en aning om vad saken gäller. Det dom vet är att här är det läge att söndra, skada och kosta oss skattebetalare löjligt mycket pengar.







Målvikt 2012-02-15  80 kg

( 96,4 KG   106 cm    vecka 44 )
( 94,8 KG   103,5 cm vecka 45 )
( 93,8 KG   101,5 cm vecka 46 )
94,0 KG   100 cm    vecka 47)
( 92,7 KG   100 cm    vecka 48)

91,3 KG   100 cm   vecka 49

5 kg på 5 veckor är ganska ok, men nu sätts det stora trumfkorten in, very spicy food. Nu har midjemåttet varit samma ett tag, hur går det ihop? Det är precis som ni tror. Manboobsen är borta och nu kommer kärlekshandtag och vällingmagen "få stryka på foten".

fredag 9 december 2011

Memories

Hittar inget vettigt att skriva om. Sitter dock och tittar på gamla kort. Känns som en evighet sen och jag är fortfarande chockad över att jag fixade det. Jag som har tummen och halva foten mitt i handen, renoverade nedervåningen och uteplatsen i stort sett själv. Man kan om man vågar. Och vad jag vet har inte huset brunnit ner än.
kämpa ge inte upp!
Lätt att riva var det i alla fall, hur gör jag nu då?





Duktig ponke
'

Före, standard-tråkigt


Det går bra ju, vet du vad du gör? nää





Tihi, fniss, jag tror jag har det!!




















torsdag 8 december 2011

Extremiteter



SMHI uppgraderar ovädret till klass 2
Fara för allmänheten i morgon. Kan komma 20 cm snö på vissa håll. 
Oj oj oj, svensken skakar i sina hem. Hur ska vi överleva. Vi måste ha en strategi, vi måste vara redo. Är det bara jag som sitter här undrande eller är slutet nära. Känns som det nog behöver komma en halvmeter för att man ska höja på ögonbrynen. Kom det bara 20 cm när man var liten var man ju skitbesviken. Allt nu för tiden är "monstervindar" "blixthalka" "tropisktregn" och sen när blev snöfall oväder?









Fick en förklaring till mitt skumma tillstånd igår då "monstermigränen" slog till på eftermiddagen. Det var som att en "blixthalkande" bil körde runt i mitt huvud. Ingenting hjälpte, inte ens den "ishavskalla" handduken på pannan hjälpte. Som tur är kommer migränen ytterst sporadiskt, men  jag har dyningar kvar även i dag.

onsdag 7 december 2011

Pappskallar


FIXA!!!!!
Det märks att ekonomin har fått sig en rejäl knäck av min sjukskrivning. Hade lagt upp två linor för att fira att frun kommit hem, men jag hade ingen sedel att rulla ihop. Fick bli hög på livet som vanligt.
Jag tänker inte hymla. Vi betalar 11 200:-/mån för våran sprillans nya lägenhet. Jag är en kalsong och bar överkroppskille. Nu Dansar pingviner på vårat bord. Isbjörnen blockerar hallen, Måns är lack och har istappar på morrhåren, Missy har flyttat och jag söker på internet efter skooteroverall. Fixa, fixa nu. Arg som fan, ja eller jag menar arg på mitt timida sätt. Nu kan jag inte skriva mer för jag måste värma fingrarna i micron.






Jag mår skumt. Så där odefinierbart. Har haft stickningar i ansiktet hela förmiddagen. Sen gungar det så där ohärligt när jag rör huvudet för snabbt, och nu kom huvudvärken. Vad händer? hjärtat? njurarna? skörbjugg? Kanske organ som stängt ner på grund av kylan. Hoppas det bara är min diet som spökar.
Igår rasade min värld samman. Tippade och allt såg så där Highlanderfint ut. Milan ledde med 0-2 med tio minuter kvar. B.Dortmund ledde med 2-1 med fem minuter kvar. Jag hade redan gjort det förbjudna. Planen låg klar vad jag skulle göra för pengarna. Milan släpper in 2 mål sista tio mot ett lag som heter så vackert som Viktoria Plzen och Dortmund lyckades med konststycket att släppa in två mål sista fem. Jävla pappskallar.

tisdag 6 december 2011

Hits


Ska man verkligen hålla på och skriva varje dag, och om allt och inget? Ja det är kul i alla fall. Dom som är experter på detta med bloggande, säger man ska nischa sig, sikta in sig på ett eller max två ämnen, då får man mest träffar och mest läsare. Tror det skulle bli rätt tråkigt om jag styrde min blogg till bara fotboll eller bara politiska livsåskådningar. Jag är nöjd med mina trogna läsare och jag är faktiskt ganska nöjd med bloggen hittills.







Klämde mina två timmar på jobbet idag och avslutade med julbord hos en leverantör. Det var inte tokigt, men lite tråkigt när man måste välja bort musten, potatisen och dessertbordet. Men vad gör man inte för att återfå sin en gång så gudomliga kropp.
På tal om den, jag har varit på gymmet idag. Kan ju inte säga att det går lättare och lättare, men vem fan har sagt att livet ska vara enkelt? Tycker dock att de andra fantasterna sneglar lite åt mitt håll och med frustration lägger på några kilo till på sina maskiner. Ska avsluta denna Tisdag med något riktigt flottigt, en kycklingsallad som jag avnjuter med ett glas.....ja loka då.
Länge sen jag skrev om mina tipsvinster, det har endast berott på att....hmm.....pengarna e slut....eller....ja ok då, jag e kass just nu, så nu e det sagt då

måndag 5 december 2011

Släpp sargen


Jag satt och kollade på Nyhetsbyrån på SVT Play och blir så otroligt jävla förbannad. I panelen satt en brokig skara proffstyckare, Östermalms-Södermalms-Kungsholmsgänget, alias Claes Malmberg, Özz Nujen och Alexandra Pascalidou. Ett av ämnena som togs upp var den nya svenska filmen PLAY, en film som bygger på verkliga rättsfall.
"Att förövarna är av invandrarbakgrund medan offrena vita är bara ett av många knep Östlund (Regissören)  tar till för att provocera och tvinga publiken att reflektera över samhället. Östlund skapar briljant detaljer och situationer ocensurerat tagna ur den sanna vardagen." Skriver en recensent.
Panelen diskuterade ett klipp i filmen där några svarta ungdomar rånar vita ungdomar. Claes och Özz tryckte på att den totala avsaknaden av vuxna är beklämmande i dagens samhälle. När den självutnämnde riddaren av antirasism Alexandra stjäl ordet som hon gör under hela debatten, blir det platt fall. Folk som titulerar sig antirasist och menar att det inte finns olika raser, (vi är alla människor, och bor du i Sverige så är du svensk), är oftast de som gör de största klavertrampen i rasdebatter. Filmen är rasistisk, vitheten ifrågsätts inte överhuvudtaget i den här filmen (va? sa du vit Alexandra?) Sen toppar hon upp med att i falsett utbrista: när dom här 3 killarna (de rånade) går där ifrån har dom en framtid, kärriärsmöjligheter. Dom har sommarstugor, dom kan resa utomlands dom har ett liv att se fram emot. Dom här andra killarna (rånarna) dom kan vänta sig diskriminering och hamnar på sin höjd i disken på någon krog. Att bli rånad och förödmjukad kan inte sätta djupa ärr och förstöra en människas framtid? Maken till mer diskriminerande människa har jag nog aldrig stött på. 
Jag tycker debatten om rasism har spårat ut fullständigt. Är du inte antirasist så måste du helt enkelt vara rasist? Jag är människa, jag är make, jag är pappa det räcker fullt och gott för mig. Jag kan varken se eller höra det som Alexandra och många i journalistkåren skriver och skriker ut, att vi svenskar är ett rasistiskt folk. Det jag kan hålla med om däremot är att det är en kolossal obalans i samhället där fler och fler av utländsk härkomst hamnar i arbetslöshet och i beroende av sociala skyddsnät. Men detta kan som jag ser det endast våra styrande politiker skyllas för.

söndag 4 december 2011

Önskelistan

Gör en önskelista!


Upppmaningen från fru till son är både knepig och självklar. Men jag vet inte vad jag vill ha. Låt fantasin flöda, låt säga att det inte finns gränser. Jag tycker det blev en charmigt, fantastisk önskelista. Förklaras bör att son är snart 20 år och har körkort, därav vissa önskningar.







OK, Finns inga gränser för mig heller? Får jag önska mig precis vad jag vill? Jag söker inom mig, jag hittar de saker jag tidigare sett som ouppnåeliga. Here it goes.






Jagslipperbliettfetto.org

Det går inte fort, men ändock neråt igen. Sinnessjukt svårt att motivera sig när kosten är i mitt tycke så begränsad. Ägg, kött, fågel, fisk låter varierande, men när man inte får ha potatis (pommes, klyftor) pasta, ris och inte heller bröd av något slag, blir det stelt, krystat och tråkigt. Lunchen i dag bestod av köttbullar, leverpastej, 1 kokt ägg och en halv gul paprika. Låter inte så dumt, men jag skulle kunna döda för en skiva Pågens limpa. Det jag med bestämdhet upptäckt som felande länk i varför jag inte rasar i vikt är för att jag inte äter alla måltider. Det är förutsättningen för att GI ska funka. Frucke-mellanmål-lunch-mellanmål.middag. Detta måste följas annars står man visst å stampar


Målvikt 2012-02-15  80 kg

( 96,4 KG   106 cm    vecka 44 )
( 94,8 KG   103,5 cm vecka 45 )
( 93,8 KG   101,5 cm vecka 46 )
( 94,0 KG   100 cm    vecka 47)

92,7 KG  100 cm  vecka 48




lördag 3 december 2011

Idol


Såg Idol igår. Kom ihåg var ni läste följande först, Amanda Persson som åkte ut för några omgångar sen är den enda som kommer slå och då menar jag inte melodifestivalenslå, utan denna lilla flicka kommer bli våran största soloartist worldwide ever. Hon är en hybrid av Avril Lavigne, Anouk och Amy Lee (Evanescence). De tre som var kvar och tävlade igår är duktiga, men alldeles för nischade i sin grej. Dom kommer som nästan alla föregångare vara stora på Skansen under somrarna.
Verkar ha tränat i en lagom dos igår. Ingen nämnvärd träningsvärk, lite stel i ljumskarna men det ska man vara i min ålder. Blir en liten lördagspromenad nu, då kanske krämporna kommer. 









Dags för ännu en livsåskådning, suck tänker ni, jag måste få ur mig detta tänker jag. Dom är som små dolkar som sticker mig i sidan när jag minst anar det. Inte alltid dagsfärska ämnen, nästan aldrig intressanta ämnen, men jag måste få dom ur systemet. Kanske skrivit om detta förut. Here it goes.
PIKEY, har du någon gång stött på en Pikey? Har du rent av anlitat en Pikey? Bor du i en välbeställd bygd så har du stött på dom. JA MEN VAD ÄR EN PIKEY DÅ? Jo, det är ett kringresande folkslag bördiga från Irland. Dom är självutnämnda världsmästare på att asfaltera garageuppfarter......bedrövligt uselt. I lokaltidningen förfasar sig ortsborna över hur dom invaderar våran bygd, slår sig ned varhelst dom behagar. När polisen efter 4-5 dagars väntande äntligen fått myndigheternas tillåtelse att avhysa detta cirkusfolk, lämnar dom allsköns bråte efter sig, skrattar hela vägen bort till nästa ställe i sammhället (oftast 500-700m bort) sen är myndighetsproceduren i gång igen. Vem anlitar dessa "zigenare" undrar bygdens "förespråkare". Ja inte är det vi i den mer slumartade delen av kommunen, nej det är de välbeställda i elitdelen av kommunen. Dom skiter fullständigt om dom boar här, det drabbar ju inte dom, hos dom är dom ju bara och "jobbar", och billiga som satan är dom ju också. Otaliga är de gånger man ser polskregistrerade byggbilar och Irländska lastbilar i Sveriges första huvudstad. Vi kommer få dras med dom och deras extremt nonchalanta och aggressiva stil många somrar framöver. Värst var nog ändå när dom i somras slog sig ned med sina husvagnar och lastbilar i kommunens hundrastgård. Tänk om jag ändå hade haft en kamphund. Nej, vi skulle behöva en förening eller ett sällskap som man skulle kunna kalla in vid dessa bekymmer. Kommunen kanske upplåter en lokal till ett sådant sällskap? Kanske Brödraskapet skulle funka? By the way, du ska nog helst inte tilltala dom Pikey när dom kommer hit igen. 

fredag 2 december 2011

Snorta

Tycker hon ser lite snorig ut redan här

Hur snyter man sin katt?

Den något mindre men ändock överviktiga katten som berikar vårat liv tusenfalt, har begåvats med tendensen att snarka i vaket tillstånd. Är det på grund av övervikt, snedvikt, ihopvikt, pälsallergi eller är det så enkelt att hon har en kråka fast i systemet. Kan man påtvinga en katt att nysa? Hur snyter man en katt? Hur som helst, man vet var hon ligger och ruvar i alla fall.







Jag vet vad ni tänker, fan va pinsamt att sola solarium i min ålder. 40 års kris, sorry
Något försenad påbörjade jag trots allt mina gymnastiska äventyr idag. Första gymbesöket sen operationen. Nytt gym och lite nya maskiner att lära in sig på. Förbränningscyklade 40 min, sen attackerade jag ändalykten och benen varsamt men bestämt. Jag smög lite blygt fram genom rummen och vågade inte mig in där de lösa vikterna var. Där är ju de stora pojkarna. Ska kolla nästa pass om Jim (dotters pojkvän, tillika instruktör på gymmet) kan visa mig lite. Hoppas, hoppas att jag inte tog i för hårt. Svårt att veta så här i början.









Har noterat att jag ligger på ungefär 30 trogna läsare om dagen när jag inte länkar via Facebook. Jättekul att ni finner detta läsvärt. Ni andra Infidels/traitors som sporadiskt läser har jag inte mycket till övers för. Jodå, ja bara skojar, ville bara flasha med lite engelska ord. Jag gillar er med.....sporadiskt
Freaking fredag och grejer. Idol, 2 rutor mörk choklad, vatten och blykeps vid 21:30. Riktigt party med andra ord. Har jag inte gått ner i vikt nu på söndag ska jag starta en sällan skådad frosserifiesta. Då är det dags att löpa linan ut och satsa uppåt istället, 140 kg äkta gotlännig, kan det va nåt? Riktigt stor-fortfarande söt kan vara en epitet för mig.

torsdag 1 december 2011

Sex



Småbarnsföräldrar ligger mer än andra

Hälften har sex minst en gång i veckan
Drygt hälften av alla svenska småbarnsföräldrar har sex minst en gång i veckan.
Det är över genomsnittet, visar en ny undersökning.

Varför får inte läsarna riktigt svar på i Aftonbladets artikel. Men som vanligt har Dr. Highlander svaret. Så här ligger det till enligt mina studier som jag gjort på University of Edinburgh.
Små barn har en tendens att vara hyperaktiva och tröttar inte bara ut sig själva, utan även mor och far. När barnet slocknar i tid & otid i något hörn, passar mor och far på att vila. När dom ändå ligger där bredvid varandra är det nära till hands. Inga svåra trauman kan uppstå om barnet råkar bli väckt av låt säga tex animaliska läten. När avkomman blir tonåring så måste mor och far smussla och vara väldigt tysta då tonåringen ofta är uppe längre än mor och far, och det kan vara fara för tonåringens psykiska hälsa om de vuxna gör vissa känsloyttringar. När sen barnet blivit så stor, så att han/hon sällan är hemma har mor och far ledsnat, då alla försök med tyst och försiktig sex har gjort det hela ointressant, eller att dom helt enkelt har glömt bort hur man gjorde.