lördag 25 augusti 2012

Nödrimmen


Köpa raggarbil

Jag har ett nytt motto,
För idag får jag 7 rätt på Lotto.
I dag är första dagen på mitt nya liv.
Jag ska köpa raggarbil med både klös och riv.
Inge mer blodpudding och risotto.
Ljudsystemet pumpar Jeff Scott Soto.
Eldsflammor, utan tak och med ett satans driv.
Jag målar den rosa och döper den till Siv?
När nödrimmen nu närmar sig sitt slut.
Kanske jag erbjuder frun i baksätet ett..........
vaniljrån med tillhörande strut?




Sjösjuka

                                                                                                                                                            

Animal Planet

Idag skulle vi farit på kryssning jag och fru. Trist. Det fick ställas in. Känns som det inte direkt är första gången vi får ställa in på grund av mannens hälsoproblem. Örat är inte bra än och jag känner mig ostadig. Plötsliga attacker av sjösjuka slår in och då kanske man inte ska ut på havet. Jag har nu sen i Torsdags tagit antibiotikadroppar i örat. 2 på morgonen, 2 på eftermiddagen och 2 till natten. Bra så kanske? Jag har snart tömt en tub med droppar i örat och undrar nu, vart tar dom vägen? Jag har inte märkt att några kommer ut. Inte ens ur andra örat eller näsan. Eftersom jag inte hör något överhuvudtaget på örat kan jag tänka mig att de ackumuleras i hörselgången till något onämnbart ruskigt som man bara hört talas om på Animal Planet. Nä jag är allt en "sorry excuse for a man". 

torsdag 23 augusti 2012

Sjukjournal


Tips från coachen 

Lite som en sjukjournal denna blogg just nu. In till KS för att ta ut tampongerna ur örat och kolla hur det såg ut. "Lite svullet och lite rodnad kvar, nu ska jag bara suga rent gången" Jag var så nära att lägga en pizza rakt på golvet och sen svimma. Örat och balansen hör ju ganska mycket ihop. På hemvägen fick jag fokusera så jag inte skulle barfa i bilen. Jag har inte svettats så mycket sen jag vann danstävlingen i lågstadiet iklädd polotröja och gabardinbrallor. Tips från coachen: peta aldrig i öronen med något spetsigare än en termos.

onsdag 22 augusti 2012

Tampax

Drama queen

Trots Tampax X 2 i örat,  känns livet ändå rätt kasst. Jag fick åka till akuten med örat. Dom var jättesnälla och försiktiga. Dom konstaterade det jag trodde, att det var örongångsinflammation. Först undersökning som trots allt kändes som att dra ut en visdomstand. Sen en liten sugmakapär för att suga ut små gula kristaller, ni vet sånt som dom gör vissa dukar av eller sånt som ungdomarna har i håret för att få fräcka frillor. Hur som helst, det var riktigt skönt faktiskt. Sen kom snälla syster och tog ett brottargrepp runt huvudet. Nu skulle skiten in. Dra ända in i helvetet vad oskönt det va. Tyckte jag uppträdde moget trots allt och att jag inte fick ett bokmärke tog jag som en man. Var fjärde timme sväljer jag 2 Citodon och överlever nog trots allt.....tills imorgon när jag ska in igen för att dra ut Tampax X 2 som nog torkat och växt fast i trumhinnan. Drama queen? Ja, kan väl hända.

tisdag 21 augusti 2012

Att föda barn

omväxling förnöjer

Har under en längre tid blivit nedmonterad. Jag plockas isär vecka för vecka och mår inte ens lagom dåligt. När den mentala biten är tuff så vill man helst inte att det dyker upp mer grejer heller. Sitter här deppig, butter och jävligt trött då jag på min första dag på jobbet efter semestern, började ana att det inte stod rätt till med mitt öra. Jag hade örongångsinflammation i höger öra för 1,5 år sen. Jag kan inte rekommendera att ni skaffar det. Hela käken svullnade och det gjorde till och med ont i bakhuvudet och ner i halsen. I natt vaknade jag av att det gjorde så ont så jag nästan grät. Satt rakt upp och ner i soffan i två timmar då det gjorde alldeles för ont för att ligga. Jag kände att jag måste åka till akuten. Alla symptom från förra gången var tillbaka + att det sprängde i tinningen också. Vänster öra denna gång dock och omväxling förnöjer. Jag åkte aldrig in akut, jag tog en sömntablett och bad till alla lärjungar i den stora boken. Ja men var gör doktorn åt det då? Jo han rengör gången som inte längre finns för den har svullnat igen. Sen tar han en tampong och blöter den med sprit eller något och trycker helt sonika in härligheten i gången som fortfarande inte finns. Skall till företagsläkaren idag för ett tidigare inbokat möte angående min rygg. Får bli lite omkastning där tror jag. Efter att föda barn och en förlustmatch för Hammarby, måste detta vara det allra jävligaste. Försökte tugga på en macka, det kändes i örat som att några små varelser sitter och för en fotangel framåt och åter i gången

torsdag 16 augusti 2012

Anders Bolling

Svensk och stolt
 I dag skriver jag knappt nånting själv. Jag länkar istället till en av DN´s idiotiska medarbetare Anders Bolling. Dom skyr inga medel för att försöka sudda ut normerna svensk och stolt. Vad vill han åstadkomma? Blev han mobbad på gympan?

onsdag 15 augusti 2012

Bulimi



Pizza 

Är det bara jag? Har precis tryckt en pizza och känner mig fet och olycklig. Eller kanske inte olycklig men olydig. Man mår fan inte bra när man går på diet. Det är inget jag försöker trösta mig med, man mår bara inte bra. I dag åt jag först ingenting, sen ingenting, till mellis ingenting, sen två kanelbullar på Statoil och nu en pizza med ett leende. Dags att vända blad, jag vill vara fet och glad. Jag har omvänd Bulimi. Jag äter och äter men kräks aldrig. Så länge man rör på sig kan man äta nästan vad som helst säger dom som vet. Jag tror jag skulle behöva få körkortet indraget, för jag håller inte vikten genom att ta hissen ner till garaget. Det är perfekt att bo centralt, nära till precis allt. Ja och jävligt nära till hissen och till knappen -1

tisdag 14 augusti 2012

Hammarby

Bara Bajen

Det gör som bekant riktigt ont att hålla på Hammarby. Ingenting är lätt, ingenting flyter på och aldrig känner man sig lugn. Jag gillar smärta, jag gillar den smärta som bara Bajen kan ge. Inför varje säsong känner man sig helt övertygad om att this is it. I år blir vi tokfarliga. Ett par träningsmatcher in på våren kommer en försenad Jultomte med hårda klappar i form av korsbandsskador, hjärnskakningar och diverse frakturer. Vi repar mod, vi tror, vi sjunger men framför allt vi ser nya skador inför hösten. Efter senaste Bajenmatchen räknar vi in två nya skador. Dom två som kan göra mål och under våren varit klart lysande linkade av planen. Den ena, Christophe Lallet med en led i axeln som är av!! Den andra, Sebastian Castro-Tello med en fraktur på ett ben i foten. Båda är bolltrollare i en högre skola och vi är nu ordentligt försvagade. Vi har bara mäktat med 23 mål på 19 matcher och Hammarby måste nog trolla med knäna nu.
Spelmässigt har det inte varit någon höjdare hittills, men bra mycket bättre än förra året. Som Bajentränare i soffan kan jag konstatera att skulle det avgöras runt hörnflaggan skulle vi vunnit Championsleague varje år. Förra matchen mot Umeå hade Bajen över 30 inlägg mot mål (räckte till 1-0). Nu mot Assyriska hade vi 2 (och 3 bakom mål). Kanske att inlägg kan vara melodin? Kanske tråcklandet vid hörnflaggan endast eventuellt ger stilpoäng? Nu blev det med nöd och näppe 1-1 efter en något sen kvittering (30 sekunder kvar) en riktig pärla från 25 meter som jag tror i sann kamratanda alla lagkompisar hävdar var en felträff. 

Smolket i bägaren

Trumpen

Man kanske skulle flytta till Gotland? På semestern lämnade jag in bilen i Visby hos Saab/Opel för att åtgärda ett glapp i en krängningsarm. Dom tog in bilen direkt och sa att detta tar max en timme., gå och shoppa ni så länge. En timme senare är allt klart. Dom hade till och med satt fast 2 stycken värmeplåtar som rostat loss under. Himmel och pannkaka, vad kommer detta gå loss på? Styrde mot stugan med ett leende på läpparna, 749:- det kändes nästan som julafton. Smolket i bägaren var dock att det glappade i den andra armen också, men dom hade bara en hemma. I dag hämtade jag bilen från Saab/Opel-verkstan här hemma. Samma reparation -plåtarna men +nya torkarblad. Jag styrde hemåt med trumpen min och med en känsla att jag blivit lurad. 1950:-. Hur kan det skilja över 1000:- beroende på vart man bor. Vad kostar det i Jukkasjärvi? 360 spänn?

måndag 13 augusti 2012

Visfestival


Stort evenemang i helgen i hemstaden. Visfestival för typ 14 gången. Trivsamt, lugnt och städat. I år tog jag med egen kamera och ville förmedla lite av den gemytliga atmosfär som varje år infinner sig. 




Dom unga vackra var på plats tidigt

Stortravaren Legolas kom i år med

Fanns inga stolar för försäljning så denna man var förutseende
Det fanns musik för alla åldrar och dom äldre mös.

En och annan romans uppstod som vanligt

Festgeneralen tar en powernap

Som alltid kom kändisarna senare och njöt av den svenska sommaren

Mäh! skarumehemeller?


Det är över

Idrottskvinna


OBS! personen på bilden är inte min fru
Nu har äntligen satans påfund avslutats. Det är över. Alla OS-sakerna är borta. Fruns Wuwuzela, miniatyrhäckar och landsflaggor har kastats ut. Äntligen får vi duscha igen då badkaret med tillhörande draperi fungerat som kastbur för spjut (kast med liten tops) och kula (indränkt tvättsvamp) Jag har skrivit det tidigare men det tål att upprepas, det kräver sin man för att orka med en galen idrottskvinna. Hon har till och med kört tresteg med avslutande landning i katternas låda, kvinnor.. fnys. Det är inte heller roligt att gå och lägga sig med en kvinna som har brottartrikåer och talk på händerna och under hakan. Dressyren var nog ändå värst, jag känner mig kränkt.
Så nu gäller det att hitta ny stimulans i vardagen och den kommer i ett litet svart paket med frätande snören: "Du är hjärtligt välkommen tillbaka till jobbet på måndag. Nu ska du vara i vårat förvar i c:a 365 dagar." Känner jag inte möjligen att det kommer en liten körtelfeber eller korsbandsskada inglidande? Såg jag inte ett löv falla? var är min snöskyffel?

söndag 12 augusti 2012

Översätta

Google translate


Google translate. Jag läser en hel del utländska tidningar på nätet och låter då Google translate översätta då jag bara är trespråkig (svenska, engelska, gotländska). Man får ett litet hum om vad dom skriver, men sammansättningen blir ibland väldigt rolig/konstig. Otroligt starkt av Zlatan att göra två kassar igår trots att han var märkbart berusad? Att ha fräckheten att sätta in en luring till försvarare. Får man verkligen göra så?



Ibra är full med en falsk argentinska försvarare Lucas Mareque. AFP




Ibrahimovic också därför salt i den första stolen och nästan en fördubbling till 38 ", då vid 45" går in med sin vanliga svalka orsakas av stringens Matuidi. Ja här kvitterar alltså Zlatan med en kylig straff i slutet av matchen?

fredag 10 augusti 2012

OS-final

Handboll

Fy fan vad jag hatar Handboll. Efter ha genomlidit alla matcher på 80 och 90-talet med Bengan boys med tillhörande hjärtstopp, blodpropp och salmonella trodde man att det tillhörde historian. Dom kunde ju aldrig vinna komfortabelt. Det skulle alltid vara så att man var långt inne på nagelbanden innan slutsignalen ljöd. Lika jävligt om inte värre (man har ju blivit äldre) är det denna gång. Vem fan är regissören till detta drama? Jag hade sån otroligt svår handsvett så jag fick hämta en hink. Katterna går runt och blänger på mig för att jag i deras ögon och öron exploderat i okontrollerade humörsvängningar. Detta pissgäng som inte kan prestera. Nu har dom knäppt alla inklusive stortvivlaren själv på näsan. Det är stort, det är megastort. Precis som det gamla landslaget har dom en hyfsad skytt ändå smusslar dom, trollar dom, ålar dom sig fram till lägen som inte borde funka. Skulle vi nu i konflikten med Vitryssland behöva försvara våra gränser så sätter vi ut Jernemyr och Karlsson på patrull så är den saken biff. På tal om dom, kul att bara spela försvar, sällan få rubrikerna och aldrig göra mål. Lite som att bara bli inbytt på defensiva hörnor och frisparkar i fotboll. Eller bara få stå där i målet med alla andra när motståndarna har hörna i Bandy. Jag är mycket tveksam till att se Sveriges OS- final. Det gör för ont, det sliter ner, det är inte juste mot familjen.

Magnus Jernemyr




torsdag 9 augusti 2012

Katter

Maine Coon





Måns i ung tappning
Slog på stort och åkte till Statoil för att dammsuga ur bilen. Köpte två polletter, räckte inte mer än till halva baksätet. Gick in och köpte 3 till. Kassörskan undrade om jag hade en buss. Nä ingen buss, 2 galna katter tur & retur till Gotland. Dom var precis överallt. Det var till och med hår i taket. Inte kul att vara ett djur med sylvasst balanssinne som inte kan styra över situationen. Kanske hade varit bättre att ha dom i buren än i taket. Vi har kommit fram till att den lurvigare av dom (Måns, eller Moms som han kallades för när han var överviktig) har ganska mycket av rasen Maine Coon i sig. 
Det här kan man läsa på nätet: En Maine coon har ofta lätt att komma överens med andra djur, både hundar och andra katter. Ett roligt särdrag hos Maine coonen är att den förutom det vanliga jamandet ofta använder sig av ett kvittrande "brrrp", vilket man ofta hör när de är busiga eller då de är ömhetstörstande och vill ha kontakt. En del Maine coonen har ofta en förkärlek till vatten och leker gärna med vattenskålen. Stämmer på pricken och han blir lika ledsen och förvånad varje gång när katter eller hundar gör utfall mot honom när han struttar ditåt. Sen har jag svårt att se hur han ska kunna fånga fåglar eller möss då han vid upphetsning, hopp, spring alltid klämmer av just ett brrrp.
Det är ganska vanligt att de skaffar sig en "favorit"matte/husse som den tyr sig extra till. När fru åkte hem från Gotland gick han runt och hulkade och kräktes i 4 dagar och den yviga plymen till svans hängde ner i backen. När han väl verkade repa sig var det dags för bilfärd hem, stackarn. Den andra (Missy, aka Twoface) är en katt med inslag av terrorist. När hon tycker det är dags för mat (04:00) börjar hon krafsa på garderobsdörren lääääänge. Fru ställer upp dörren, katten stänger den samma och krattar ännu lääääängre. Hon har även en släng av inredningsspecialist i sig då hon utformat tapeterna i köket efter eget tycke.


Missy i lömsk tappning

Nu är jag jävligt nära en utbetalning från min Blog. Klicka på annonserna i min Blog och ni kommer få uppleva en väldigt glad nyrik människa.

onsdag 8 augusti 2012

Dramatik

Guldhoppet

Nu är det ett sånt där konstigt läge som jag borde förutspått. Hur tänkte jag? Semester i 4 veckor varav 2 hemma. Regn, ingen annan ledig och taskigt med deg. Den enda dramatik på 3 ensamma vardagar är när det smäller i brevlådan och dagens räkningar infinner sig. Planen var ju för fan att ligga på ett kommunalt bad och steka och flexa. Allvarligt, vad fan ska man göra?



Dagens OS. Stor dramatik när guldhoppet RGB med sin häst Casall inte kunde starta. Hästen hade trampat  sig själv på tassen och en liten rodnad hade uppträtt. (Med risk att få alla hästvänner på mig) COMPEED skavsårplåster, HALLÅ! vi pratar inte risk för amputation. Nä vi kopplar om och tittar på en brottare vid namn Henna Johansson. Jaha hon förlorade med 100-0 och blev rullad så många gånger så det blev vågor på Themsen. Ska jag skita i handbollen? Risken är att jag inte bara vräker ut tv´n utan allt som går på el. Kollade ändå och se på fan, grabbarna betvingade Dansken och det tackar en Gotlänning för.


Tobias Karlsson

tisdag 7 augusti 2012

OS

Brottning och segling

Vädret är ju sådär, så jag spenderade dagen framför burken och OS. Så otroligt många "sporter" som man inte fattar någonting av. Ta det här med segling. Grafik, tvbilder och närbilder till trots, vem fan leder? Man kör något som heter medaljrace. Varför är 10 båtar med, om det redan är klart att det bara står mellan 3-4 båtar? Tystnaden i mitt huvud när plötsligt 2 båtar tar sikte mot grönland, eller när helt plötsligt en båt gör en 360-sväng för han fått ett straff, var det övertramp? för tajta byxor? Jag tycker dom borde få ha ett svärd ombord för att kunna skära av varandras snören/tampar.
Brottning. Jag såg ungefär 7 matcher igår. I alla matcher togs bara poäng när den ena fick ställa sig på knäna. Varför ska dom stå i en och en halv minut och kramas och hålla varandras händer och vänta in parterr (knästående). Måste vara den i särklass tråkigaste tv-sporten någonsin. Bort med skiten och in med MMA.


söndag 5 augusti 2012

Sommar och sol

Gotland

Det var det. Bara snällt vänta ungefär 365 dagar till. Vi har haft the time of our life på Gotland. Väder har vi haft också, fint väder som tusan och jag är rejält färgad på min runda kropp. Det blev en riktigt lugn och stressfri tripp denna gång. En utav dagarna mötte jag upp vänner som var på ön, för att guida runt dom. Det blev en fantastisk dag med stopp vid Lummelundagrottorna, Blå lagunen och Fårö. Jag har besökt dessa grottor kanske 5 gånger men denna gång var jag inte lika kaxig. Jag kände en påträngande lust att så snabbt som möjligt komma ut. När guiden berättade hur många ton berg som fanns ovan våra huvuden ville jag krama någons hand. Jag har blivit äldre och därmed fått svårt med hålor under marken. Konstigt, jag som är en sork från Gotland. 2 veckor semester med förhoppningsvis sommar och sol kvar på hemmaplan nu. Vad göra när fru och barn jobbar? Gjuta tennsoldater? Spela plockepinn med katterna? Nä fantastiska fru har sett till att vi har ett bra program framöver. Ålandstripp, Ystadstripp och kanske en helg hos bästa vän i Älvdalen.