tisdag 30 oktober 2012

Tänk om alla var som jag

 

Jag utbrister vid matbordet: Fy fasen vad det är härligt med hösten, man ser ju inte ens ut genom fönstret. Regnet piskar i sidled och det är mörkare än i Hammarbys klubbkassa. Fru: det är ju det här som är underbart, man slipper stressen av att man måste hinna fånga solen innan dagen tar slut. Murrigt, burrigt, mysigt, busigt? Jag väljer jaga soltrålen som flyr i öster alla dar i veckan före konstant mörker och luftfuktighet 200%. Vi är alla olika och det är väl tur det.
Tänk om alla var som jag. Apotekskedjorna skulle jubla men beslutsfattande organ skulle haverera, diskussioner skulle konstant spåra ur i en slags Nile City festival.











Nu är kontraktet påskrivet och jag har blivit med fotbollslag igen. Det är något underligt, härligt med känslan att stå med toppluvan nedtryckt över näsan, raggisar, långkallingar och vantar stora som dasslock i -8 gradig kyla och frustrerad försöka bemästra tidtagaruret och inte svälja visselpipan pga av att man huttrar som en nakenhund i Kiruna. När säsongen trillar i gång blir man snabbt påmind om att jag visst inte gillar, och visst inte håller med den där typen som springer runt själv på planen, pekandes och visslande. Brukar ta ett par varv runt avbytarbåset hårt bitande i läppen. Håll i hatten för nu blåser vi på.

söndag 28 oktober 2012

Mysbelysning

 DIMMER



Vissa saker ska man bara inte hålla på med. Köpte en dimmer för att slippa ekvatorsolen som bränner över köksbordet. Var i enligt mitt tycke rätt skarp på el för några år sen men nu var jag ordentligt lost. Första testet, ingenting hände förutom att TV´n började flimra. Sök på nätet utbrister dotter. Jo men javisst! Män söker inte efter lösningar på nätet, män löser problemet hur lång tid det än tar. Skruvade dit den gamla strömbrytaren och var riktigt jävla gubbsur. En halvtimme senare surfade jag lite trots allt och hittade en instruktionsvideo. Fy tusan vad enkelt det var. Var bara det att jag hade tre kablar och videon visade 2. Kanske inte behöver den ena? STÄNG AV TV´n, JAG SKA TESTA EN GREJ. HÅLL ER BORTA FRÅN ALLT SOM GÅR PÅ EL. Fixade det trots allt med alla 3 kablar på plats och nu har vi mysbelysning i köket. Har dock varit och känt på dimmern några gånger för att känna om den är onormalt varm eller om det ryker. Fick lite manlig boozt av micklandet och ska nästa helg testa dimmer på väckarklockan och brödrosten.





Satt på eftermiddagen och kollade Chelsea-Man U. Varför skall dessa personer i svart, som är så förtryckta i hemmet av sina kvinnor få utlopp på fotbollsplanen? Nu fick han andas lite manlighet så att han orkar med orkanen som väntar i hemmet i veckan. Nu får han synas lite i pressen och nu fick alla jävlar för att han inte platsade i laget som 15-åring. Tomte!

torsdag 25 oktober 2012

Det gäller att smida medan järnet är varmt

Bet365

 

Har blivit uppfostrad med att man alltid ska vara ödmjuk. Just nu är det förbaskat svårt. Det är lite för enkelt. Känns som jag gör något olagligt. Hur stort kassaskåp har Bet365? Kan det bli så att nu när jag plockar dom på pengar stup i kvarten att det kommer stå en 2 meters, 130 kilos torped från Belgrad och knacka på dörren med budskapet: Grabben, det är dags för dig att spana in Unibet och glömma sajten Bet365 för alltid, kapiiisch? (säger dom det i Balkan också?) Det gäller att smida medan järnet är varmt säger ordspråket, kan ju knappt hålla järnet längre, it´s steaming, it´s hot. Som alla ödmjuka vinnare slog jag på stort och insisterade att få betala maten på Dånken idag. 

onsdag 24 oktober 2012

Tuff



Frun sitter och zappar mellan tre kanaler som sänder Champions Leauge och hyschar åt mig när jag skriver för högt i mitt korsord. Jag bara önskar att hon kunde se mig nån gång, jag har så mycket jag skulle vilja prata om.







 
Tuff var dagens ord. Dotter har nu börjat sin tjänst på Pressbyrån. Jag är stolt och full av beundran. 04:45-15:00 två dagar på raken och maken till utslagen människa har jag nog aldrig skådat. Hon hann berätta att hon hade jätteont i fötterna och i benen sen slocknande hon vid 18:15. Tyckte själv det var grymt jobbigt att börja 05:00 på Arlandatiden men då kunde man powernappa nån timme hit och dit innan passet var slut. Som kille har man ju fördelen av att kunna gå direkt ur sängen till bussen, medan tjejer måste måla ansiktet och så vidare. Jag gissar att hon går upp någonstans vid 03:30, svettigt värre. När hon sen kommer till jobbet ska hon koka korv, baka bullar osv. Som sagt var, tuff är dagens ord. 

måndag 22 oktober 2012

Trashtalk

Fula ord


 

Det är väldigt mycket snack om rasistattacker inom sporten nu. Senast igår skall en handbollsspelare kallat en motståndare för svartskalle och tackades för det med en spottloska i ansiktet. Aldrig ok med rasistiska påhopp. Just i det här fallet och i princip i alla andra fall står ord mot ord. Känsligt ämne det där men jag kan nog med bestämdhet säga att jag på fotbollsplan blivit kallad en handfull saker som är några strån vassare, men inte spottade jag på någon för det. Kanske att man splittrade hans menisk eller råkade stämpla sönder ett par tånaglar, men spotta? Nä någon måtta får det väl ändå vara. Skulle nog vara intressant om man satt mikrofon på ett par spelare i en Allsvensk match i Handboll eller Fotboll, eller det kan lika väl vara en division 5 match, bara för att gemene man skall få en liten inblick hur jargongen är. Trashtalk är en del av spelet (dock inte rasism) och med dom rätta orden kan du få en jävligt bra motståndare väldigt mycket sämre. Jag säger dock inte att det är rätt och vad jag minns så använde jag aldrig fula ord för att vinna fördel (jag har i och för sig i ärlighetens namn jävligt dåligt minne) men den här företeelsen kommer alltid vara påtagligt närvarande. Jag kan nog ha sagt jädrans drummel någon gång och din nedriga bondtölp men that´s it. 

lördag 20 oktober 2012

Min nya melodi


Llanelli AFC



Mina nya hjältar från Wales

Är det månne vändningen? Skall det ändå gå mot ljusare tider för den i folkmun kallade glasliraren? Känns som det räcker med tunggrodda dagar nu. Vann lite pengar i veckan. Alltid lika roligt när det händer. Jag byggde från grunden. Satsade en 20:a på 5 matcher och vann 270:-. Satte dessa pengar på 4 matcher och vann 1050:-. Igår satte jag 300:- och vann 1625:-. Försiktigt spel är min nya melodi. Inga jättevinster men ändock. Det sjuka med vinsten igår var att jag ansåg spelet förlorat och gick och la mig. Sista matchen som jag behövde för vinst gick helt åt skogen såg det ut som, hade en 1:a i den matchen men bortalaget gjorde två mål i 67 och 68:e minuten. I morse när jag kollade visade det sig att mitt lag Llanelli AFC gjorde 3 mål i 83:e, 89:e, och i 94:e. Bondröta eller har den store skäggiga mannen i skyn bestämt sig för att denna pojk har lidit nog?

torsdag 18 oktober 2012

Det finns inte

Våga för att vinna



Har varit för chockad för att skriva.
Det finns inte. Det ska inte gå. Att starta en match med inställningen: vi måste hålla siffrorna ner, blir oftast katastrofalt. 6 backar, ibland 8 på egen straffområdslinje mot en frustande hormonstinn tysk maskin är självmord. Vi var så långt ifrån, vi sprang runt som ecstasyproppade pensionärer på porrklubb. Ingen visste var dom skulle vara ingen visste hur man tacklar, ingen visste hur man visar motståndet att det här kommer du inte levande ur. Så fegt så jävla förvirrat. Våga för att vinna. Agera istället för att reagera (10 sek för sent varje gång). Det är ju på intet sätt spelarnas fel. taktiken står förbundskaptenen för och i Svenska landslaget följer man alltid uppritad plan. Jag hade förberett mig på ungefär 4-1 som jag skrev härom dagen men inte ett bollinnehav fördelat på 90/10. Vad som sades i paus bland spelarna skulle jag bra gärna vilja veta. Men jag är övertygad om att Marcus Allbäck puffade lite på Hamrén och lite försynt föreslog fullplanspress, stressa ett segersäkert lag till misstag så kanske vi kommer ut ur det här med någon slags heder. Skönt med ett mål i alla fall kände man, men det blir trots allt svårt att sova efter denna kölhalning. Nog fan var det omöjligt att sova men som alla nu vet så var det på grund av det största fotbollsmiraklet jag upplevt sen jag hade en utvisningsfri säsong 1989. Det finns inte. Det går inte att göra 4 mål på Tyskland i Berlin, på Olypiastadion inför 70000 bratwurstfyllda, ölluktande Germaner. Men det gick. Jag kommer alltid ta upp denna match som inspiration för mina lag som jag coachar.





tisdag 16 oktober 2012

Tvättstuga

Bygel 




Snablarns tur man hade idag då. Hastade hem från jobbet för att langa in tvätt i maskinerna, som fru smsat om. Mycket i huvudet, det var bygel-BH (inte min) som skulle in i en liten påse och det var vissa färger för sig och faktiskt olika temperaturer man skulle komma ihåg. Skitnöjd satt jag mig i soffan strax efter fyra. En bra stund senare ringer fru och undrar om hon ska köpa hem färdigmat. Hon e go hon. Jag berättade hur jag låg till med tvagningen av kläderna, då utbrister hon, men gubben jag sa ju att vi hade den senare tiden 19:00-22:00. Jag vet vad jag skulle gjort om någon snott mina maskiner. Rusar ner och förväntar mig en tvättstuga tapetserad med Highlanderkläder, men phu...ingen krigszon, allt var i sin ordning. Antingen var tiden inte bokad eller så var det någon som såg våran kloss på passet efter och tänkte, dom bråkar man ju inte gärna med, dom e inte riktigt kloka.







 
Nu inväntar jag Kvalmatchen mellan Tyskarna och Svennarna, inga Bajenspelare med denna gång heller så mitt tips för dagen blir 4-1 till Tysken, svensk målskytt, Jonas Olsson. Pontus Wernbloom utvisad i 73 minuten och Zlatan fejkar skada och byter runt 66 minuten.

måndag 15 oktober 2012

På ålderns höst

Godis




Nu är det definitivt höst i alla fall. Klockan är 18:00 och jag ser inte ens balkongräcket genom fönstret. Men det är skitsamma för i sinnet börjar det trots allt ljusna. Första dagen på jobbet efter sjukfrånvaro nästan två månader och det kändes som det sipprade in en del energi genom porerna. Fru hade också haft en förträfflig dag och tyckte vi skulle fira med lite godis som hon snällt åkte och handlade. Behövs inte mycket för att vi ska hitta anledningar att få köpa godis nu på ålderns höst.

"Men gubben! Hammarby vinner kanske nästa match istället, här har du lite gottis" 
"Men gumman då! Vad du var duktig som inte ramlade på väg till jobbet idag, här har du lite snarr"
"Pengarna räcker nog bara till halva månaden denna gång, vi köper lite snask vet jag och så tänker vi inte mer på det"

 Vet inte så mycket om klädstorlekar men vet att om en kvinna har storlek 36 så är det helt ok. Borde väl i rimlighetens namn var samma för mig nu när jag köpte nya Jeans i storlek 36. Trodde jag fortfarande hade 32/32 men det blev mer en kvinnoidealisk storlek 36/32, som för övrigt passade bra till mina manboobs.


söndag 14 oktober 2012

Filmtips

Noomi Rapace




Vaknade i morse med en konstig känsla om att jag definitivt vann på Lotto igår. Jag förstår nu när jag kollade raden att det bara vara ett konstigt hjärnspöke. Men jag vet att jag kommer ta storslam snart, jag bara vet. Måste bara acceptera att panta flaskor är en del av vardagen fram tills det plötsligt händer.









Filmtips?
Bänkade oss igår för att se en tät psykologisk thriller med Noomi Rapace. Baby Call hette den visst och det var dukat för succé. Jag kände ganska snabbt att livsglädjen gled ur mig. Försökte trösta mig med ost, kex och Whiskey, men den blev bara hopplöst sämre. Trodde Ingmar Bergman var död. Varför tar kända stjärnor vissa roller?








Katjiing!! 31 oktober får jag min första utbetalning för min Blogg. Ni är så snälla så.

lördag 13 oktober 2012

Bortskämd

Hundvalpen


Exakt 44 år klarade jag mig utan. Jag trodde det bara var för andra. Nu sitter jag här med mina nya läsglasögon. Armarna räckte inte till längre och nacken ömmar av allt bakåtlut för att se texten.
Idag är det gubbens födelsedag. Jag önskar jag kunde säga att jag känner mig ung och viril. Jag tror jag levt för hårt och för fort med tanke på hälsotillståndet. Jag känner mig förråd av livet. Vaknade dock till ljuv musik. Familjen sjöng i stämmor och frucke i sängen blev det. I alla familjer finns alltid en medlem som är lite mer bortskämd än resten. Alla förnekar detta och menar att alla får lika mycket kärlek. Jag är personen som är den där lilla hundvalpen. Den där man gullar lite x-tra med. Julkonsert på Friends Arena av fru och Iron Maiden biljetter av barnen. Jag är alldeles tagen. Nog för att jag gillar när man gullar med mig, men hallå!!!

Veckan på Gotland är avklarad och det var avkopplande och mysigt. Trodde jag sett allt men Farsan guidade runt oss till pärlor vi totalt missat tidigare. Bra mycket trevligare än när jag skulle briljera ena dagen och visa fru och son stenkusten. Inte visste jag att det fortfarande fanns militärer på Gotland och att dom precis haft handgranatsövning just på den vägen. Många skratt blev det när vi studsade runt i bilen och när fru skrikandes håller för ögonen när jag forcerade vattenfyllda kratrar. Kan verkligen rekommendera Gotland på hösten. Småkallt, folktomt och alldeles, alldeles uuunderbart. Sänder med lite höstpotpurri-bilder från KalkstensHawaii.


Filosofen fångar dagens sista solstrålar


Talar för sig själv eller? Östmans döttrar och kärring Hantverk

Läste häromdan om en katt i USA som blivit
rikskänd för sina två ansikten. Jag kan bara
säga: Copycat, Missy is the real deal.
Sa du Hackspett? Hacke? Give him to me, bring him to me.








              
Syskonkärlek vid favoritsysselsättningen

LCHF

En fyr vid...någonstans där farsan hittar
Fantastisk minneslund vid.... ja ungefär som ovan




Nu är ju den förbannade hösten här. "Ååååå det är så mysigt med hösten. Luften är så fräsch och alla ljuvliga färger." Vår, vinter, sommar eller höst, det luktar bara flygavgaser där jag är och färgblind är jag också. Äh, det är klart att även hösten har sin tjusning. Kura upp sig i soffan med sin käresta och titta på någon riktigt bra sny.... Champions League match.

fredag 5 oktober 2012

Gone baby

Gotland



Gone baby gone. Nu drar vi till Gotland på en välbehövlig höstsemester. Nu är det fritt fram och robba våran lägenhet på alla fantastiska värdeföremål vi inte har. Mysbyxa och tjocktröja nedpackad. Gummistövlar har jag inga och har inte haft sen mamma försökte tvinga mig att bära dessa svampframkallande monster någon gång på 70-talet. Jag blir hellre blöt och snuvig. Kan redan se mig själv gående hand i hand med min kärlek på en karg, vindpinad kustremsa och bara vara så där vacker som jag oftast är. 500 meter bakom kommer sonen med gips och kryckor stapplande, gråtande, attackerad av silvertärnor snyftande: jag vill hem, det är kallt, vänta på mig, jag vill också hålla hand. Nu drar vi.

måndag 1 oktober 2012

För evigt

Hon är min fru



Hon kan vara len, hon kan vara frän. Hon är min fru.

Med din inre styrka skulle man kunna elförsörja vilken medelstor stad som helst.
Med din vänlighet och charm skulle man kunna undvika vilket krig som helst.
Med din kärlek och givmildhet skulle man kunna trösta all världens barn.

DU är min och jag är så lyckligt lottad.
Du ger mig energi, du ger mig hopp.
Du är mitt allt och jag släpper dig aldrig.

För alltid, för evigt, i oändlighet,
JAG ÄLSKAR DIG MIN LILLA YLLESOCKA.

Positiv energi

Tillförsikt



Tänk så mycket ett möte kan ge. Har nu börjat röra mig igen utanför den trygga lägenheten. Fika hos härliga vänner igår gav mig mycket positiv energi. Efter Kiropraktorn idag besökte jag jobbet efter väldigt lång frånvaro. Värme och energi när jag mötte min bästis Anki och alla andra goa kollegor. Det kanske ordnar sig tillslut ändå. Om ett par dagar drar fru, son & gubbe till Gotland, där vi bara ska njuta av promenader vid havet och rå om våra själar. Katterna följer självklart med och kommer åter igen få ränna runt helt fria. Sen borde jag vara redo för comeback. Ska även om allt faller på plats ta på mig coachjackan igen och skrämma livet av klubbarna i länet. Tillförsikt om än väldigt försiktigt.

En ny människa

Kiropraktorbesök


 

I dag vankas kiropraktorbesök. Har en sån där trevlig låsning mellan skulderbladen. En sån där mysig som ger en ljuvlig huvudvärk och som ömmar duktigt när man glömmer att man visst inte kunde låta huvudet falla lite lätt framåt. Jag har inte lärt min läxa heller. Haft låsningen ett par veckor men i min enfald trott att den kanske försvinner med tiden. I morgon hoppas jag vakna upp som en ny människa med ett stort leende, och med en timmes morgongymnastik innehållande kullerbyttor och skuggboxning, antar jag återstoden av veckan med tillförsikt.