torsdag 29 november 2012

Hur tänkte man där

Hår
















Den nyligen införskaffade dagliga rutinen, gång med tjock gotlänning blev en bister upplevelse idag. Halt, snö från alla håll och en plopp från lurarna ramlade ur högra örat hela tiden. Krymper hörselgångarna med åren? Är det den kolossala hårväxten som sätter krokben. Behöver vi hårväxt i öronen när vi blir äldre? Är vi känsligare för att insekter flyger in i örat och bygger bo bara för vi passerar 40? Och dom här ögonbrynen, hur tänkte man där? Blir håret kortare i luggen kan man alltid kamma ögonbrynen uppåt? Jag märker att jag spårar ur, men alla dessa frågor som lämnas obesvarade gör mig förvirrad. Det finns en sak (förutom hår och naglar) som aldrig slutar växa, näsan. Jag föddes med en 6-årings näsa och får senare i skolan lära mig att, ja just det, den slutar aldrig växa, du kommer aldrig växa ifatt din näsa. Hur tänkte man där? Från väldigt tidig ålder går pojkarna och drar i sin lilla trumpet, vet man redan där om det här med att bara näsan växer hela livet och därför töjer och bänder i desperation? Jag vet inte om det är värt att ta upp det där med näshår. Men hur tänkte man där? Jag har två öppningar som ser ut som insugen till en JAS Gripen. Minns inte att jag behövde häcksaxa bort ett enda hår när jag var yngre. Men nu! Är vi över 40 mer känsliga för lukter? Behöver vi kanske inte lika mycket syre med tanke på att det nu är ett mini-Amazonas i ventilationshålen. Vart kommer allt hår ifrån? Kan man köra en Brasiljanare i näsan. Hur tänkte man där? Är män som träd? Ja visst, men jag menar förutom att vi bara står där och inte gör något. Klipp och såga i ett träd och massa nya grenar blommar ut. Trimma och förtryck en man och hår börjar växa ur alla håligheter.


tisdag 27 november 2012

Fantastiska Ystad

Välkommen hem





Fru och jag har spenderat långhelg i fantastiska Ystad. Svärfar med fru bjöd ner oss till staden som skulle kunna charma den buttraste surmulen. Ystad levererar till och med i höstskrud. Värdarna var som alltid fantastiska och staden är så otroligt charmig med sin gågata, sina små torg och sin vackra arkitektur. Allt detta gör att man har överseende med att dom "pratar" med en obegriplig dialekt, men det funkar gott och väl med att nicka och lättsamt skratta till lite. Det kanske märks att jag är lyrisk och jag utan att blinka skulle kunna packa och flytta redan idag om jobb införskaffats. Man går till torget och handlar av fisk-Marie, man  handlar delikatesser på Lisas skafferi, botaniserar runt på Rådhustorget bland julloppisstånden och man pratar med dom som sitter vid bordet bredvid, trots att man aldrig tidigare mötts. Den lilla stora staden är ett charmtroll helt enkelt. 

Men säg den glädje som varar. Välkommen hem. Jag spenderade större delen av gårdagen till att försöka undersöka varför Tele2 förärat mig med en mobilräkning på 6000:- Jag kan inte minnas att jag varit utomlands. Var på Gotland i oktober, men det tillhör väl Sverige eller har jag missat något? Jag har som högst nåt upp till 900:- en gång, men annars brukar det ligga på 150:- Det ska bli intressant att se underlaget för denna summa. Stämmer räkningen så firar vi jul på soppköket vid kyrkan. Efter regn kommer hagel.

onsdag 21 november 2012

Kalla mig kuf



Kalla mig kuf, kalla mig gärna udda. Det här är i alla fall resultatet av snickeriet och systugan. Allt för våra småttingar. Notera gärna den eleganta volangen på topphyllan, gjord i linfärgat tyg från den exlusiva möbeljätten AJKEA, som skall göra att skapelsen smälter in i den pittoreska omgivningen. Man kan även skymta den kraftigt överviktiga "katten" som vilar lugnt på denna extremt vackra hylla som även klätts med skumgummikanter och liggunderlag. Då undrar ni, håller verkligen hyllan? Denna skapelse har infästningar som klarar en direktträff från en scudmissil....hoppas jag, annars kanske det blir en ny TV snart.









 Här ser vi samma katt som på förra bilden och just denna dag blir det bestämt ingen puss från husse.

tisdag 20 november 2012

Jag har inget att säga

Käftsmäll






Jag har inget att säga. Vad ska jag berätta om. Lite med den inställningen har jag nu gått till psykolog två gånger. Det är nog väldigt bra om du får träffa någon som du kan få prata ut med. Jo, kanske ni har rätt, det har ju varit lite tungt. Hur funkar såna samtal? Ska man rota i det förgångna? Jag kommer ju knappt ihåg gårdagen. Hajar till när psykologen säger: jaha, det var vad vi hann med denna gång. Ställs dom rätta frågorna kan gubbfan mala på i timmar verkar det som. Käften går som på Jonas Gardell och minnen ploppar upp. Kontentan efter två besök, det är inte konstigt att man är lite fucked up. Många svar kommer nu fram och jag känner: åfan, jaha, jamen det förklarar en del. Var det så jag upplevde uppväxten, det hade jag inte tänkt på tidigare. Förmodligen för att du valt att inte prata om det. Jaha, och vad gör jag med den insikten nu då? Sätta en lapp på ryggen med sparka mig där bak-text på dom som inte skött sina åtaganden? Mjukisar åker på käftsmäll efter käftsmäll då dom tror gott om alla och att konflikter löser man alltid fredligt och försynt. Terapi "is the shit" snacka om omvälvande, hoppas man kan handskas med allt som rörs upp till ytan. Kan bli så att jag kommer ur detta som en kall, hård machoman. Yea right!!!

måndag 19 november 2012

Jag har varit för kaxig

Värktabletter




Gör fortfarande lite ont efter sveket från United. Jag har varit för kaxig, så nu behövde jag smisk på både fingrar och stjärt. Man måste dock gå vidare och se framtiden an med tillförsikt.
Måndag, sjukskriven, UPS skall hämta dotterns trasiga dator någon gång innan tre. Så här sitter jag full av idéer och med lust att gå ut och insupa höstens alla intryck. Jag tror fan jag går och lägger mig. Dra mig baklänges så fantastiskt tråkigt det kan vara. Nu kom posten, jippie. Hallmattan flyttade sig av tyngden från räkningsberget som skyfflades in genom brevlådan. Som den där lilla rosen på toppen av bakverket har jag blivit tvungen att börja äta värktabletter för ryggen igen. Dom hjälper, det gör dom men det känns väl sådär att börja knapra värktabletter igen 14 månader efter operationen. I morgon blir det magnetröntgen, där dom förmodligen upptäcker diverse verktyg som glömdes kvar sen sist. Äsch! Ryck upp dig nu, snart kommer snön.

söndag 18 november 2012

Förbannade skitförening

Manchester United





Jag vill verkligen beskriva på ett milt sätt. Jag vill försöka få fram det lugnt och sansat. Det skulle vara så olikt mig att bara fara ut och brisera som en klusterbomb. FY FAN VAD JAG HATAR MANCHESTER UNITED. Förbannade skitförening, jävla tattare. 7 matcher tippade under lördagen. 6 stycken ramlade in lätt och ledigt. OK, försök ta det lugnt nu, ta inte ut något i förskott men 1 match kvar sen kan du köra moonwalk hela vägen till banken och inkassera 7700:-. Borde ju inte vara omöjligt. Norwich-Manchster United, i all form av rimlighet ska ju United slakta. 
Norwich-Manchester United 1-0!!! Rangliga jävla rövhål så satans orättvist och så jävla förbannade kasst livet kan vara. Annars är det lugnt, livet leker, efter regn kommer sol, gräset är grönare i Norwich.

lördag 17 november 2012

Det börjar närma sig

Flygande katt

 

Galen felkalkylering att sätta upp klätterhyllor i sovrummet ovanför sängen. Det är med skräck man väcks av  att en flygande katt landar på bröstkorgen. Antingen är det djävulskt genomtänkt av den stora tunga Måns, eller så har han svårt med mörkerseendet. Missy är något mer diskret när hon pockar på uppmärksamhet nattetid. Hon sätter sig i ansiktet och då inte med svansen emellan. En vanlig morgon börjar oftast med bröstsmärtor och katthår i munnen och i näsan.







Var och hämtade adventsgrejerna från förrådet idag. Det börjar närma sig. Tänkte jag skulle tvätta, stärka och stryka julgardinerna men kanske överlåter det åt frun för en gångs skull. Annars är traditionerna av livsavgörande betydelse i Highlander familjen. Vi beslutade oss för att köpa en ny stjärna till granen här om veckan. Tror du inte barnen blir besvikna nu då? Nä va fan den går ju inte att fästa längre, kan ju inte lägga den skabbiga rackaren på en gren eller? Tror att den figurerade redan i Jerusalem då det begav sig. Självklart blev köpet utdömt direkt. Jag såg i dotterns ögon att hon tänkte: vi kanske ska ställa en björk i vardagsrummet i år. Glitter behövs väl inte, vi kan dra ett snöre runt granen. Kulor? nä vi hänger dammludd från torktumlaren istället. Jag får nog prova skaka liv i "stjärnan" från bronsåldern. Skönt är det dock att dom accepterat att tomten inte kan komma längre. Tomten har stelopererat ryggen precis som pappa så han orkar bara dela ut till dom som bor närmast Nordpolen (Nordpolackerna som dom nog kallas)


torsdag 15 november 2012

Cykelspark

Zlatan



Jag var faktiskt nära att göra ett likadant mål som Zlatan gjorde mot England. Jag i en tävlingsmatch med C-laget och Zlatan bara i en träningsmatch. Perfekt tajmad cykelspark som tyvärr strök över ribban. De enda skillnaderna som jag kan komma på är att Zlatans gick ju faktiskt i mål och att jag var nog uppe i kanske 1.60 med min fot medan hans fot var någonstans vid 3.20. Att Ninja in en boll på det sättet skulle till och med Chuck Norris få kämpa med för att fixa. Fakta är att Sverige inte gör någon bra match alls, ändå vinner man. Jag har ju alltid varit kritisk mot denne man, som nu för tiden är skrämmande likt Lilla My, men boy o boy det var någonting vi nog inte får uppleva på några decennier. Det var Zlatan-England 4-2 med lite stöd av periferipjäser i gult. Det enda stora smolket i bägaren är ju när man står med insikten att mittbackarna Hamrén väljer att satsa på inte alls håller måttet. Vi har alltid haft monster på dessa positioner, men nu är det två märkligt stela och förvirrade personer som inte riktigt varit med på lektionerna om att försvara på rätt sida. Dom är nog gladast av alla över Zlatans magiska afton, då deras taffliga insatser liksom glöms bort.

onsdag 14 november 2012

Förvirrad och naken



Känner mig tom, förvirrad och naken. Massa tusenlappar senare så är bilen levande, hipp hipp hurraaa? Väntar på ett mirakel eller att en avlägsen släkting bestämt sig för att helt enkelt skänka en stor slant till mig. Varför uppfinner man en rem som bara håller i 6 år? Jo, självklart för att människor som jag skall skall bli barskrapade, börja fundera på att antingen köra loppis med ungarnas märkeskläder eller rent av sälja ena katten.







Såg ni Fotbollsgalan? Maken till stel tillställning har man ju inte sett sen sista dansen på fritidsgården 1981. Det går inte att göra fotbollsspelare till rockstjärnor. Deras tacktal är så fantastiskt innehållslösa och idéfattiga så TV´n stänger av sig själv. Det kröp verkligen i kroppen. DET MÅSTE VARA MER HUMOR!!!!!!! Roliga programledare, sketcher och internationella stjärnor som uppträder. SKÄRPNING.










Oj oj oj vad det blåser kring SD nu. Först visar dom toppnotering i senaste undersökningen, sen fiskas en gammal film fram om fyllebråk med rasistiska inslag. Erik Almqvist känner sig nog också förvirrad och naken nu. Politiker måste vara det jävligaste jobbet som finns. Kameror lurar överallt och journalister jobbar stenhårt för att sätta dit dom oavsett om det handlar om en Toblerone eller vräka ur sig Babbe. Sjuk press, fattar inte hur dom pallar. Minns när Janne Josefssons gäng gick runt med dolda kameror i vallokalerna för ett gäng år sen och lirkade med sossar och moderater tills dom försa sig och visade sina fulaste trynen. 

fredag 9 november 2012

My wife

Kattmänniska 


Åååååh...men guuuud....snutte då

My wife is wonderföl. My wife is my guidance. Min fru har fått mig till att bli en fjollig, blödig kattmänniska. Jag kommer på mig själv sittandes med programmet Cats 101 eller my Cat from hell och jag utbrister i små små ordalag..naaaaww...ååååååh....men lilla vännen. När Måns intagit min sänghalva så smyger jag ner och får om jag har tur täcke över ena höften. Nu är det visst dags för lite stimulans för katterna. Jag har handlat hyllor för 1400:- som jag svettats med, brottats med och svurit över, här ska visst klättras och här ska minsann höga troner uppstå för de lilla små. Finns det något program på TV som heter Mina katter styr mitt liv? Jag kan bli första gästen i studion.

torsdag 8 november 2012

Lite svårare att andas

Kamremsbyte 



Min bil är död. Dom ringde aldrig från verkstaden igår om eventuella fel. Dom tog det öga mot öga istället. Det kändes som ett öråd. Den som åker ut denna gång är........den svarta Opel´n. Ja du, det här var inte så bra. Kamremsbyte måste göras snarast. Båda fjädrarna bak är av. Bromsarna bak måste bytas. Kände helt plötsligt att jag fick lite svårare att andas. Eeeum....jaha....ok....vad kostar kamremsbyte?  5500:- exl. moms. Ska jag fråga om det andra? Eeeum...jaha...tack, jag återkommer. Ska jag hoppas på att bilen blir stulen och uppbränd, intensifiera spelandet eller ska jag parkera den i en djup sjö i närheten? Nästa familjefordon blir definitivt en moped.
Spelet igår satt som en smäck. "Solklara" resultat i min favör. Chelsea avgör i 93:e minuten. Tyvärr täcker det inte hjärt & lungräddningen för min bil.  

onsdag 7 november 2012

Det känns så onödigt

Djävulens påfund



Funderar lite på det här med service av bilar. Det är ju något man bör göra, men 3200:- är rätt mycket stålar. Det känns så onödigt. Hade jag bara vetat hur man öppnar motorhuven så hade jag säkert kunna fixa resten också. Rycka lite i kablar, känna om någon mutter är lös och fyllt i sånt där som skall fyllas på i dom dom där ställena som man fyller på. Just nu väntar jag bara på att dom ska ringa och säga att, du vet den där leden eller den där vajern osv behöver bytas och bromsarna är slut, men vi fixar det, 4 papp till så är problemen lösta. Bilar e inge kul. Bilar är djävulens påfund. Det är ju aldrig så att man efter service känner att, fan va bra bilen går nu. Men gud, den drar ju knappt någon bensin längre. Vilken fräsch luft det kommer genom fläkten. Nu är det ju bara bra låtar på radion





Måns är hängig. Måns åt Sambal Oelek för tre dagar sen. Måns kista är lite taskig. Måns är långhårig. Måns har blivit duschad 3 dagar nu. Måns gillar inte duschen så Måns satt alla klor i nacken på husse när han klättrade upp ur badkaret via bröstet över till nacken. Måns är ren. Husse är blöt och öm.

tisdag 6 november 2012

Det här går åt helvete

Fosterställning



 

Har åter igen varit och bidragit till Kiropraktorns lyxliv. Nackspärr och ryggskott. Det är så nära spänning och drama man kan komma i min ålder. Just den där stunden när han säger, slappna av, låt huvudet vila i mina händer. Det här kommer vara väldigt obehagligt, det här går åt helvete. Oddsen är 50/50 på att den här gången vrider han av nacken. Krash, puuh det gick bra den här gången också. Efter är det ett par resor värre och ljuv huvudvärk uppstår. Jag lurade döden även denna gång men linimentet som är påstruket bränner som eld på nacke och rygg. Jag ska bara plåga dina skinkor lite. Jag vet precis vad det innebär. En vass armbåge som letar rätt på varenda stel, ömmande punkt på min lilla nätta stjärt. Det går inte ens att andas. Nu får du ge dig. Han ger sig dock aldrig förrän muskeln mjuknar och mina läppar blivit blå. 450:- fattigare, brännskador på nacken och stel som en pinne sitter jag (skulle gärna legat i fosterställning om det gick) och snyftar i min ensamhet. Är bra eländig jag.

måndag 5 november 2012

Har du mycket ont

Skiktröntgen 



For iväg till Nacka idag för att träffa doktorn som opererade ryggen förra året. Har inte varit något vidare senaste 4-5 månaderna. Åker i god tid som jag tyckte men upptäcker i höjd med Sollentuna, när bilarna står som parkerade att jag kommer inte i tid idag. Jag kan för mitt liv inte förstå hur folk som reser med bil till jobbet i huvudstaden står ut. Jag får stressutslag i ansiktet, håravfall och flimmer på högra hjärtklaffen. Va fan har folk ute på vägarna att göra vid 08:30 på morgonen? Börjar man inte jobba 07:00 eller 08:00? Finns det verkligen så många företag i stan med direktörer som börjar 09:00? Kom 10 minuter för sent trots att jag pressade min svarta lilla Opel förbi vettskrämda morgonmuppar när proppen släppte. Skiktröntgen visar inte direkt på något som skulle vara på tok, har du mycket ont? Nä bara när jag hoppar stavhopp och springer 3000 meter hinder, Döööh!! Vi börjar så här, du blir kallad till magnetröntgen så får vi se om det är fler diskar som blivit dåliga sen förra röntgen. Hade kanske varit bra om jag hade magnetröntgas samtidigt som skiktröntgen så hade vi haft svaret nu? (Sa jag inte, men ville gärna) Sånt här kan ta tid. Ibland upp till 2 år innan det börjar kännas bra. Det som i enstaka fall kan uppstå är att det blir mikroskopiska fickor vid skruvarna, dvs skruvarna glappar lite och det orsakar smärta. Jaha! så ni använde inte plugg alltså? Epoxy? Primer? Ser inte ut att bli Vasaloppet i år heller.

lördag 3 november 2012

Höstdepression

I skallen



Sitter och tittar på grillen med sitt överdrag på. Spanar ut genom fönstret på alla nakna träd. Nu är det långt kvar till kortbrallan åker på igen. Jag ljuger inte när jag säger att även katterna har höstdepression. Spenderat en timme på nätet med att kolla efter höstskor. Hittar inga, vill inte ha höstskor, vill ha flipfloppers eller sneakers. Tröttheten tynger ner en som ett blött lapptäcke, allt är trist. Nej så illa är det ju inte, nu finns tid att mysa, planera, och fortsätta inkassera klirr från spelbolaget. Börjar kännas som, jaha vann jag igen. Jag vet, man ska inte skryta, men det är nya dryga Highlander 8.0









Första fotbollsträningen genomförd och lite nervös var jag trots allt. Fick leta djupt inne i hålrummmet i skallen efter övningsbanken, men den är där. Konstigt med tanke på hur så mycket annat bara gör en vändning i skallen och försvinner för gott. Kommer bli fantastiskt roligt och spännande att se hur mycket bekymmer vi kommer ställa till med säsong 2013. Unga utvecklingsbara spelare som brinner för fotboll, det är godis för en tränare.