torsdag 19 januari 2012

Rotten eggs


Strålande tider, härliga tider. Nu har det vänt igen, 23 pengar på Lotto igår. Lämnade över nycklarna till de nya hyresgästerna som tar våran gamla lägenhet. Lite nervös vad dom skulle säga om hål i väggarna osv, men dom var så nöjda så. Där dom bor nu ser det ut som någon skjutit med kulspruta på väggarna berättade dom. Dom ställde givetvis frågan jag bävade för: hur funkar Felias trådlösa system. Skulle jag vara ärlig och säga : inte alls. Ring mig om ni får problem fick det bli istället. Vi fortsätter installera oss i den nya och till helgen blir det bomba på med slagborrmaskinen så grannsämjan får sig en rejäl törn. Det är oroväckande många kulörer på väggarna i garaget, jag tar ett djupt andetag varje gång, blundar, gasar och ber till Allah att svart färg inte ska adderas på gavlarna i garaget från helvetet. 











Någonstans i ett svårt sargat land där vi för länge sen tappat greppet om ungdomarna genom att vara flata, curlande föräldrar. Man blir knappt förvånad?

Under gårdagen anordnade ÖSK Fotboll tillsammans med högstadieskolorna i Örebro kommun ett seminarium på Conventum Kongress, där ca 3 000 elever deltog. Syftet uppges ha varit att genom föreläsningar, visning av novellfilmen “Res dej inte!” och dialog “fånga elevernas uppmärksamhet” och verka för “en större tolerans i samhället och därmed förebyggande motverka våld, rasism mm”.

Bland annat hade Hjärnskadeförbundet och projektet Akta huvudet engagerats i det hela, där författaren och föreläsaren Tommy Deogan berättar om sina erfarenheter. Genom detta ville man lära ut att våld mot just huvudet kan vara extra förödande, något som inte verkar ha nått ända fram då misshandel i form av just en spark mot huvudet, toppat med stöld och skadegörelse, präglade dagen.

Det var då Hjärnskadeförbundets och projektet Akta huvudets föreläsningar avslutats som ett 15-tal ungdomar i 15-16-årsåldern började bråka. En av dem försökte stjäla en mikrofon, vilket en i personalen uppmärksammade och tog tag i personen ifråga – då spårade det hela ur fullständigt. Flera av ungdomarna attackerade Conventummedarbetaren med sparkar och slag.


- Den målsägande har anmält händelsen. Bland annat ska han blivit sparkad i huvudet, säger Lotta Lindblad på Örebropolisen.

Tre polispatruller skickades till platsen, stämningen beskrivs då som hotfull och aggressiv. Gruffet fortsatte utanför lokalerna. Efter att polisen lämnat Conventum krossades flera fönster.


- Det var otäckt och extremt hotfullt när ungdomar försökte ta sig in i lokalen. Personalen känner sig hotad och är rädda för att gå hem från jobbet, säger en ledande företrädare för Conventum.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar