tisdag 31 januari 2012

A whiter shade of pale


Ombytta roller i det Highländska grottorna. Sonen är den som vinner pengar på spel just nu och jag bryter mitt svärd, sliter mitt hår i stycken och är alldeles förtvivlad. Nån gång vänder det, hoppas det gör det innan jag upptäcker att "någon" bytt lås på lägenheten och ställt en kasse med mina leftovers ute på gatan. Kan inte ens skryta med att jag är nära längre. Fru fortuna är en bitch som jag skulle vilja lägga över mitt knä och smiska tills hon inser sina fel och brister (OBS! inget kinky, bara ren AGA).










Det är inte gött nu. Tycker som mina gode vän Ove att vintern är tjurig, jävlig och trist. "Livet blir vad man gör det till", javisst, jippie. Ska vi gå ut och rulla oss i snön gumman? Ska vi bygga en islykta min (20-åriga) son?
Vi tar en promenad i den kolsvarta kvällen, kanske vi kan fly från bilar som inte ser oss? Slicka lyktstolpe någon? En sak jag definitivt måste ta tag i nu direkt är några besök på solariet. Jag blev allvarligt riktigt rädd när jag såg mig i spegeln när jag kom hem från jobbet idag, var tvungen att ta pulsen. I samma takt som sommarens pigment rinner av mig, dräneras jag på kraft, livslust och skönhet. Det är inte direkt så att jag är trött, utan kanske mer som...som...att jag på något vis är en medvetslös man med svår sömnapné försatt i koma, hajar ni? Inte trött.

måndag 30 januari 2012

100%




Vad händer? Inte mycket om jag får vara ärlig. På Onsdag börjar jag jobba 100% igen. Kul? Jo vars! Ungefär som en enkelsidig lunginflammation.
Går även i väntans tider. Eventuellt, kanske, pärhapps åker coachjackan på igen. Mycket som ska klaffa först men som sagt, pärhapps. Skulle vara förtvivlat roligt och packa ner pärmen, pipan och uret och bege sig ut i kylan igen. Och på tal om fotboll, "strålande" nyheter:







Kvinnor i Saudiarabien kan tillåtas gå på fotboll
Saudiarabien kommer inom de närmsta åren tillåtas kvinnor att gå på fotboll. Detta glädjande besked rapporterar SVT. Det dröjer dock till 2014 eftersom det krävs en omfattande ombyggnad av fotbollsarenorna för att kvinnorna inte ska riskera att hamna i närheten av män som de inte är släkt med.
Saudiarabiens strikta tolkning av islam har lett till en mängd regler om att kvinnor inte ska beblanda sig med män förutom i familjerelationer. Men nu ska kvinnor tillåtas att besöka matcher som spelas på Jiddahs fotbollsstadium, om än med kraftiga förbehåll. Först ska en “familjesektion” med privata loger och balkonger byggas för kvinnor som önskar att besöka arenan.
De senaste åren har det kommit flera rapporter som betecknas som framgångar för saudiska kvinnor. Bland annat kommer kvinnorna att få rösta i lokalvalet 2015. Men förändringarna i Saudiarabien går långsamt. Saudiarabien rangordnas som det femte sämsta landet i världen på jämställdhet. Till exempel måste en kvinna ha en manlig förmyndare för att få arbeta, resa eller flytta. Kvinnor tillåts inte heller att köra bil.


Man blir som lite förundrad hur vi ser på varandra i olika kulturer. Sånt här är inget att skämta om, men jag möter också motstånd när jag vill titta på fotboll och min förmyndare vakar strängt över mig i allt jag företar mig. Inte alls samma sak men ville bara få det ur mig.










Min gamla jobbarkompis Danne undrade om jag tjänar något på Bloggen. Han har tagit för vana att alltid klicka på annons i bloggen, vilket jag tycker är fantastiskt snällt och verkligen mer än jag kan begära. Glad bara att han läser eländet överhuvudtaget. Ungefär 7:- tjänar jag på annonstryckningar från läsare och sen är det nån riksdal för varje besök (tror jag). Så mycket vet jag att jag inte kan sluta jobba än på ett tag. Sen vet jag även att med mycket pengar är det mesta möjligt.

lördag 28 januari 2012

Tjött i ögat



Veckan som verkligen varit heaven and hell lider mot sitt slut. Konserten med Drömteatern i Onsdags var ruskigt bra. Kom på mig själv med att sitta och flina mest hela tiden. Dream Theater är inte frivolter, headbangers, spruta eld osv.. Dom kommer för att presentera sin musik och bara det är som skådespeleri. Behövs inga stuntmen då dom utför alla sjuka, aviga baktaktsnummer helt själva som om dom vore från en annan planet. Fina killar helt enkelt. 








Mördande trött hela veckan utan att veta varför. Många kommentarer om att jag sett blek och trött ut. Men det här är mitt vinterface, det har alltid varit så. Jag är ju född på en tropisk ö i Östersjön och kommer helt enkelt aldrig vänja mig med kylan och mörkret. Lagom till våren blommar jag ut igen som den allra sköraste orkidé. Hela denna trötta vecka avrundar jag med en liten släng av ögoninflammation. Kommande vecka sker den stora försäljningen. Företaget säljer av 2/3 av mitt skötebarn och det är med blandade känslor jag sitter på jobbet och sorterar upp nycklar som skall överlämnas till nya ägarna. Vad är det dom brukar säga? En epok går i graven! Kan nog vänta oss en saftig omorganisation inom kort. 

tisdag 24 januari 2012

Dream Theater



Konferera mera i slottsmiljö på Torsdag. Ska nog säga ett par sanningens ord, ingen kommer undan när jag låter släggan gå. Ja så kan det låta när tuffa anställda yttrar sig. Själv ska jag le, vara inställsam och kamma medhårs som vanligt.
I morgon bär det av till Globen. Christer Sjögren tolkar Peter Jöbacks tophits. Eller var det kanske Dream Theater med nya trumslagaren Mike Mangini. Svart bälte i progressiv rock och med en uppsättning musiker som gör det omöjliga möjligt gång på gång. Den här gången ska jag testa etagediving med sedvanlig crowdsurfing och väl framme vid scenkanten ska jag gråtandes med mascaran rinnande, bedyra min kärlek till bandet.










Efter att kämpat i helgen med uppsättning av hyllor, skåp, speglar, lampor osv, kom domen. Gör om, gör rätt. Hallen med hatthylla i EK, skohylla i EK, byrå i EK, vägghylla i EK och nyinköpta spegeln i............EK, blev en aning för mycket........javisst, EK. Såg ut som en avdelning på MIO. Spackla igen hålen, bort med en del av skogen, ny placering av resterande och spänd förväntan tills Ernst frun kommer hem.




måndag 23 januari 2012

Mediabrus



Är det av intresse att Juholt klivit av och att det jagas ny ledare? Jag tycker nog det. Stackars den arma sate som nappar på jobberbjudandet. Har du inte rent mjöl i påsen sen födseln så kommer du få uppleva en häxjakt och nedsmutsning utav dom som egentligen styr landet, nämligen media. Media kan fria och fälla när det behagar dom. Dom kan utmåla/svartmåla personer, grupper och partier som främlingsfientliga och rasister. Dom kan förvägra vissa åsikter att få utrymme genom att tex ta bort kommentarsfälten efter debattartiklar.
Dom kan vinkla saker mer än vad Peter Forsberg kunde göra med puck o klubba.Vem minns inte den stackars 11-åriga flickan som blev "avkastad" från tåget. Vilket hallå det blev i media. Alla skulle halshuggas på SJ. Konduktörsstackaren var totalt knäckt av mediadrevet. Ja men stämde det inte då? Jag har inte läst något annat. "Flickan" och hennes syster var enligt vittnen i kupén 18-25 år och tjuvåkte mellan stationerna. Men det får vi inte veta i medierna.
Eller varför inte som TV 3, sticka åt en alkis som Christer Pettersson en halv mille för att få höra honom sluddra om Olof Palme.

Kan det bli värre för sossarna? Ja, media gör så gott dom kan i alla fall genom sina spekulationer om efterträdare och genom att dagligen publicera alla "Nej tack" som dom pressat ur eventuella aspiranter.
Hur kommer den politiska kartan se ut 2014? Ja inte vet jag, det beror givetvis på media, men det finns nog ett parti som gnuggar sina händer nu och som hittills fått arbeta i ro i skymundan av sossarnas kaos. I think we are up for a surprise.

Nä fy fan, nu ska jag gå och köpa tidningen

söndag 22 januari 2012

100% pain



Idag känns det som jag hade en helkväll med Hans Scheike igår. Mör i kroppen, dundrande huvudvärk, och ändå var gårdagen alkoholfri som vanligt. Flytten har väl satt sina spår antar jag. Jag "missade" handbollsmatchen på TV igår (med flit), tur var ju det. Hade nog inte kommit ur sängen alls idag om jag sett den. Dagen avrundades på bästa möjliga sätt, IKEA!! 













Om allt fungerar som jag vill skall jag äntligen börja jobba fulltid. Jag har varit hyfsat lydig och försiktig. Enligt Doktor så kommer jag ha en del ont men inget som förvärrar. Jag tänker...20 år av demonisk smärta, jag fixar nog lite ont ett tag. Är ryggen bra nu? Inte ett jävla dugg om jag ska va ärlig, men det får ta tid.













Jag drabbas titt som tätt av rejäl abstinens, fotbollsabstinens. Är inte aktiv i år, vilket redan börjar märkas. Att få stå i mittcirkeln i ett sidleds snöande, klädd i långkallingar, termobrallor, pälsmössa, moonboots och styra spelare till både höger och vänster, kanske hoppa in i mål och få en isklump till boll på låret så man stupar. Det blir inte mycket bättre än så.

fredag 20 januari 2012

Vansinnig


Det händer saker. Det händer mycket roliga saker. Fullt ös på jobbet, gör nytta som halvtidare, meeeen!!! Ska jag någonsin växa upp? Ska jag någonsin kunna tygla mig? Folk som känner mig (förutom fru & barn) känner mig som en lugnt timid person som sällan eller förresten aldrig brusar upp och härjar okontrollerat, men i tysthet framför min kompis televisionen kan jag totalt tappa fattningen. Jag kan efter Sveriges pissmatch i handbolls-EM konstatera att jag fortfarande är Sveriges i särklass sämsta förlorare. Jag erkänner! Jag kan mer än förbundskaptenerna oavsett idrott. Idiot! jävla sopa! ja men åk hem å böla då! res dig upp din jävla fjolla! men va fan är du rädd eller, sänk muppen då! Ja så kan det låta en vanlig vardagskväll i det idylliska Highlander palatset. Fy fan va jag hatar förluster, kroppen går sönder, jag får feber och körtlarna blir stora som Leif GW Perssons hakor. Och då ska ni betänka att jag favoriserar Leksand och Hammarby till vardags, mycke feber blir det.












Jag och min nyfunna vän har påbörjat en djup diskussion. Det verkar som vi har samma värderingar och syn på livet. Jag tror det blir en livslång vänskap även om hans namn är svåruttalat.

torsdag 19 januari 2012

Rotten eggs


Strålande tider, härliga tider. Nu har det vänt igen, 23 pengar på Lotto igår. Lämnade över nycklarna till de nya hyresgästerna som tar våran gamla lägenhet. Lite nervös vad dom skulle säga om hål i väggarna osv, men dom var så nöjda så. Där dom bor nu ser det ut som någon skjutit med kulspruta på väggarna berättade dom. Dom ställde givetvis frågan jag bävade för: hur funkar Felias trådlösa system. Skulle jag vara ärlig och säga : inte alls. Ring mig om ni får problem fick det bli istället. Vi fortsätter installera oss i den nya och till helgen blir det bomba på med slagborrmaskinen så grannsämjan får sig en rejäl törn. Det är oroväckande många kulörer på väggarna i garaget, jag tar ett djupt andetag varje gång, blundar, gasar och ber till Allah att svart färg inte ska adderas på gavlarna i garaget från helvetet. 











Någonstans i ett svårt sargat land där vi för länge sen tappat greppet om ungdomarna genom att vara flata, curlande föräldrar. Man blir knappt förvånad?

Under gårdagen anordnade ÖSK Fotboll tillsammans med högstadieskolorna i Örebro kommun ett seminarium på Conventum Kongress, där ca 3 000 elever deltog. Syftet uppges ha varit att genom föreläsningar, visning av novellfilmen “Res dej inte!” och dialog “fånga elevernas uppmärksamhet” och verka för “en större tolerans i samhället och därmed förebyggande motverka våld, rasism mm”.

Bland annat hade Hjärnskadeförbundet och projektet Akta huvudet engagerats i det hela, där författaren och föreläsaren Tommy Deogan berättar om sina erfarenheter. Genom detta ville man lära ut att våld mot just huvudet kan vara extra förödande, något som inte verkar ha nått ända fram då misshandel i form av just en spark mot huvudet, toppat med stöld och skadegörelse, präglade dagen.

Det var då Hjärnskadeförbundets och projektet Akta huvudets föreläsningar avslutats som ett 15-tal ungdomar i 15-16-årsåldern började bråka. En av dem försökte stjäla en mikrofon, vilket en i personalen uppmärksammade och tog tag i personen ifråga – då spårade det hela ur fullständigt. Flera av ungdomarna attackerade Conventummedarbetaren med sparkar och slag.


- Den målsägande har anmält händelsen. Bland annat ska han blivit sparkad i huvudet, säger Lotta Lindblad på Örebropolisen.

Tre polispatruller skickades till platsen, stämningen beskrivs då som hotfull och aggressiv. Gruffet fortsatte utanför lokalerna. Efter att polisen lämnat Conventum krossades flera fönster.


- Det var otäckt och extremt hotfullt när ungdomar försökte ta sig in i lokalen. Personalen känner sig hotad och är rädda för att gå hem från jobbet, säger en ledande företrädare för Conventum.

onsdag 18 januari 2012

Glest


Glest har det varit med bloggandet på senaste tiden. Allt har ju sin förklaring. Jag har suttit inne på kåken. Polisen gjorde razzia, jag har ingått i en liga som mass-nedladdat Indiska Bollywood-filmer och världsledande artister inom nyckelharpsjangern.
Upp på detta har vi ju flyttat med allt vad det innebär. Själva flytten gick på bara 4 timmar, helt och hållet tack vare min laguttagning. Körde en 1-2-2 uppställning. Stabil back och väldigt kompetent lyftare: Petta, extremt seniga och uthålliga mittfältare: 2H Plattsättning AB (Uffe & Sebastian). På topp chansade jag lite och körde två unga Highlanders (Christoffer & Linus) chansningen gick hem trots att jag som Teamleader fick höja rösten ibland åt junioren Linus (som till sitt försvar hade JÄTTE ont i huvudet, som han hade fått hos nån snubbe som han kallar Kung Carl) 4 timmar som sagt var, ett helt jävla bohag. Hur snabbt gick det då för Felia att flytta våra TV-abonnemang och bredband 700 meter längre bort? Ja precis!! 5 dagar. Hur svårt kan det vara? "Det hjälper inte om du felanmäler 3, 5, 10 ggr, det går inte fortare för det, vi har tagit mot din felanmälan och åtgärdar det så fort vi kan." I går fixade en tekniker igång dieselmotorn och vi var glada......i 5 minuter. Varför funkar inte sonens TV? Ringer idag och det konstateras att det blivit knas. Det ligger bara beställning på ett abonnemang, suck. TVÅ ggr har jag kontrollerat beställningen. Skit samma, nu är allt bra. Nya haket är super och vi pustar ut och konstaterar att här bor vi tills ljuset släcks för gott. Ska kamma mig nu gällande bloggandet, that´s a promise.

onsdag 11 januari 2012

Moving

Har inte haft tid med detta tramset. Kör en kort uppdatering så ni hänger med. 
Its funny how everybody feels the ape, but the ape dosn´t feel anybody. I have many irons in the fire now at work. Skönt att känna att man gör nytta igen. Det är väl underligt att det skall till lite jobb för att man ska känna sig hel igen. Ska erkänna att det är lite kaos i hjärnan nu, skulle nog behöva jobba mer än 50%, men ni vet vad dom säger, he who gape after much, looses often the whole piece.
Nu är det äntligen dags. Nu ska Highlanders flytta. 09:30 i mörrn hämtar vi nycklarna to the new Crib. Önskar man kunde knäppa med fingrarna så allt skulle va över. Kartonger, påsar, säckar och sladdar från golv till tak. It´s a bloody mess. Stora starka karlar i bryschans kaliber skall hjälpa till, ja bryschan med förståss. Får se om jag kan få dom lite mer packade denna gång. Sist var dom svårbjudna så nästan all öl blev över till sonens förtjusning. Jag var iväg en sväng i morse för att inspektera städningen, kan säga att lägenheten är tårdrypande vacker. Kan riktigt se framför mig när kvinnorna (fru & dotter) lagar mat och diskar i det läckra köket medan vi karlar (far & son) inmundigar förfriskningar och skriker oss hesa framför tv´n när Hammarby ångar på.

söndag 1 januari 2012

2012




A Fresh new year lies ahead.
Men jag måste gå bakåt i tiden först. Partydjuret, the man, the myth firade nyår med fru igår. Finfina middagen med förrätt och klassisk oxfilé. Grevinna och betjänten vid kvart i åtta. Lights out vid 21:30 för fru som tutat lite vin. Jag började kolla på Long kiss goodnight, lights out 22:30. Blir väckt 00:00 av en puss & ett gott nytt år av fru, försvinner sen in i drömmarnas horisont. Kul kille? Jag har i alla fall inte ont i hårbotten idag. Barnen? Nyktra och städade. Hoppas ni tyckte det var vackert med alla raketer i natt, själv såg jag ingen.
Nyårslöfte? Som jag skrev igår så ska jag i allra högsta grad bidraga med lycka till min familj så att vi får ett överlägset harmoniskt år. Vem ska spela i min orkester i fortsättningen? Min doktor sa till mig för många år sedan, se dig själv som en orkesterledare, några spelar riktigt illa, några spelar bara för sig själva och vill inte lyssna på ditt spelande, du måste göra dig av med dom, det måste låta bra i orkestern, välj varsamt vem som skall komma in i orkestern. Med andra ord, bort med dom som dränerar dig på energi. Vidare har jag lovat mig själv ett fortsatt ärligare liv. Ärligare? Är du en sån där lögnare? Nej, men jag har varit för mesig genom livet. Jag ska fortsätta uppgraderingen av Highlander 1.2, säg vad du egentligen tycker, man mår inte bra av att tiga för att sen muttra i ensamhet. Fru kallar det för grinig gubbe 2.0



Kunde inte väga in mig denna gång heller. Vågen är trasig och måttbandet har Måns ätit upp.