torsdag 9 augusti 2012

Katter

Maine Coon





Måns i ung tappning
Slog på stort och åkte till Statoil för att dammsuga ur bilen. Köpte två polletter, räckte inte mer än till halva baksätet. Gick in och köpte 3 till. Kassörskan undrade om jag hade en buss. Nä ingen buss, 2 galna katter tur & retur till Gotland. Dom var precis överallt. Det var till och med hår i taket. Inte kul att vara ett djur med sylvasst balanssinne som inte kan styra över situationen. Kanske hade varit bättre att ha dom i buren än i taket. Vi har kommit fram till att den lurvigare av dom (Måns, eller Moms som han kallades för när han var överviktig) har ganska mycket av rasen Maine Coon i sig. 
Det här kan man läsa på nätet: En Maine coon har ofta lätt att komma överens med andra djur, både hundar och andra katter. Ett roligt särdrag hos Maine coonen är att den förutom det vanliga jamandet ofta använder sig av ett kvittrande "brrrp", vilket man ofta hör när de är busiga eller då de är ömhetstörstande och vill ha kontakt. En del Maine coonen har ofta en förkärlek till vatten och leker gärna med vattenskålen. Stämmer på pricken och han blir lika ledsen och förvånad varje gång när katter eller hundar gör utfall mot honom när han struttar ditåt. Sen har jag svårt att se hur han ska kunna fånga fåglar eller möss då han vid upphetsning, hopp, spring alltid klämmer av just ett brrrp.
Det är ganska vanligt att de skaffar sig en "favorit"matte/husse som den tyr sig extra till. När fru åkte hem från Gotland gick han runt och hulkade och kräktes i 4 dagar och den yviga plymen till svans hängde ner i backen. När han väl verkade repa sig var det dags för bilfärd hem, stackarn. Den andra (Missy, aka Twoface) är en katt med inslag av terrorist. När hon tycker det är dags för mat (04:00) börjar hon krafsa på garderobsdörren lääääänge. Fru ställer upp dörren, katten stänger den samma och krattar ännu lääääängre. Hon har även en släng av inredningsspecialist i sig då hon utformat tapeterna i köket efter eget tycke.


Missy i lömsk tappning

Nu är jag jävligt nära en utbetalning från min Blog. Klicka på annonserna i min Blog och ni kommer få uppleva en väldigt glad nyrik människa.

2 kommentarer:

  1. Är man kattägd så är det bara att bita i det katthåriga äpplet! *blink* NosPuss Wikki

    SvaraRadera
  2. Ha ha ha, ja du har så rätt så. Trevlig sida du förfogar över.

    SvaraRadera