lördag 3 december 2011

Idol


Såg Idol igår. Kom ihåg var ni läste följande först, Amanda Persson som åkte ut för några omgångar sen är den enda som kommer slå och då menar jag inte melodifestivalenslå, utan denna lilla flicka kommer bli våran största soloartist worldwide ever. Hon är en hybrid av Avril Lavigne, Anouk och Amy Lee (Evanescence). De tre som var kvar och tävlade igår är duktiga, men alldeles för nischade i sin grej. Dom kommer som nästan alla föregångare vara stora på Skansen under somrarna.
Verkar ha tränat i en lagom dos igår. Ingen nämnvärd träningsvärk, lite stel i ljumskarna men det ska man vara i min ålder. Blir en liten lördagspromenad nu, då kanske krämporna kommer. 









Dags för ännu en livsåskådning, suck tänker ni, jag måste få ur mig detta tänker jag. Dom är som små dolkar som sticker mig i sidan när jag minst anar det. Inte alltid dagsfärska ämnen, nästan aldrig intressanta ämnen, men jag måste få dom ur systemet. Kanske skrivit om detta förut. Here it goes.
PIKEY, har du någon gång stött på en Pikey? Har du rent av anlitat en Pikey? Bor du i en välbeställd bygd så har du stött på dom. JA MEN VAD ÄR EN PIKEY DÅ? Jo, det är ett kringresande folkslag bördiga från Irland. Dom är självutnämnda världsmästare på att asfaltera garageuppfarter......bedrövligt uselt. I lokaltidningen förfasar sig ortsborna över hur dom invaderar våran bygd, slår sig ned varhelst dom behagar. När polisen efter 4-5 dagars väntande äntligen fått myndigheternas tillåtelse att avhysa detta cirkusfolk, lämnar dom allsköns bråte efter sig, skrattar hela vägen bort till nästa ställe i sammhället (oftast 500-700m bort) sen är myndighetsproceduren i gång igen. Vem anlitar dessa "zigenare" undrar bygdens "förespråkare". Ja inte är det vi i den mer slumartade delen av kommunen, nej det är de välbeställda i elitdelen av kommunen. Dom skiter fullständigt om dom boar här, det drabbar ju inte dom, hos dom är dom ju bara och "jobbar", och billiga som satan är dom ju också. Otaliga är de gånger man ser polskregistrerade byggbilar och Irländska lastbilar i Sveriges första huvudstad. Vi kommer få dras med dom och deras extremt nonchalanta och aggressiva stil många somrar framöver. Värst var nog ändå när dom i somras slog sig ned med sina husvagnar och lastbilar i kommunens hundrastgård. Tänk om jag ändå hade haft en kamphund. Nej, vi skulle behöva en förening eller ett sällskap som man skulle kunna kalla in vid dessa bekymmer. Kommunen kanske upplåter en lokal till ett sådant sällskap? Kanske Brödraskapet skulle funka? By the way, du ska nog helst inte tilltala dom Pikey när dom kommer hit igen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar