fredag 22 juni 2012

Den äldre mannen




Fotbolls EM
Läser att storbråk blossat upp i Frankrikes trupp. Vem minns inte franska "stjärnornas" barnsliga beteende under senaste VM. Tidigare har det varit rasistbråk i Hollands landslag. Tevez vägrade hoppa in i en match med Manchester City och så vidare och så vidare. Stannar man upp och tänker till lite grann så är det jävligt sjukt egentligen. Det är ju inga gladiatorer direkt inte heller kärnfysiker. Vad är det dom gör? Jo dom spelar fotboll lite bättre än vad en annan gjorde. Dom får lattja med bollen, snärta varandra med handduken i duschen och dom har extremt mycket dötid, där de flesta av dom spelar Playstation i timmar. Jag minns Ronaldo den äldre som inte kunde vara med i VM finalen pga av vad dom trodde var en blandning av ett epileptiskt anfall och migrän. Vad hade han gjort dagen innan? Jo precis, spelat Playstation långt in på natten. Vad gör du på fritiden Zlatan? jaa man är ju med familjen, du vet barnen å så, jag spelar inte fotboll så mycket med dom längre, men du vet det blir väl lite Plajstajtion å så. Är dom övermänniskor? Superhjältar? 
50% av dom har säkerligen inte utbildning och hälften av dom skulle aldrig klarat sig i yrkeslivet om dom inte haft fotboll. Zlatan tjänar 80 miljoner om året och då är han bara sjua på listan över bäst betalda fotbollsspelare i världen. Vart vill jag komma egentligen? Jo, vad bråkar dom om egentligen. Dom får göra det roligaste i världen som jag inte anser är ett jobb. Dom tjänar helt orimliga pengar. Barn svälter i alla världsdelar. Krig blossar upp lite varstans, medan dom funderar på vilket spel dom ska trycka in i konsollen. Vad tjänar en duktig läkare som räddar liv dagligen? 100 000 i månaden? 6,7 miljoner har Z i månaden, I MÅNADEN. FOR WHAT?












Jag vill höja ett varningens finger.
Äkta inte en yngre fru. När man kommer upp i åren som jag nu gjort så börjar problemen uppstå. Det börjar bli osynkat. Den äldre farbrorn vaknar alltid runt 7:00, den yngre frun behöver skönhetssömn och vaknar vid 11:30. Den Ä.F somnar vid 20:00, den Y.F vid 23:30. När man försöker fixa denna obalans genom att verkligen tvinga sig att hålla gluggarna öppna lite längre, vad händer då? Jo förstås, den Ä.M vaknar 07:00 ändå. Kan den Ä.M försöka tvinga sig kvar i bingen för att somna om? Förutom de 2 gånger han redan varit på toaletten under natten är det bombsäkert att det är dags igen 07:00. Så den Ä.M städer sin boning, stryker sin tvätt och klär sina barn och emellanåt kikar han in för att förhoppningsvis få se Törnrosas ena ögonlock fladdra till vid 10:00. Kanske hinner mangla ett par lakan också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar