lördag 16 juni 2012

Piss & pest

Efter som jag kan så mycket om fotboll så har jag analysen klar och det är smärtsamt klart varför det sket sig.



1. En gång i tiden tyckte en man vid namn Lars Lagerbäck att vi minsann inte klarade oss utan Herr Ibrahimovic som då hade ett brake från landslaget. Hur gör vi? Jo vi lockar med att ge honom kaptensbindeln och med att han minsann inte behöver förta sig i landslaget. Allt ska kretsa runt dig Messias. Sen trädde en ny andrepilot in i bilden, Erik Hamrén. Vart vill du spela Zlatan? Klart du ska spela som offensiv mittfältsspets i en 4-2-3-1 uppställning. Att alla lag som spelar med denna uppställning har en spelare i denna position som jobbar väldigt mycket defensivt, det brydde sig andrepiloten föga om. Hur fan kan dom spela sig igenom oss så lätt? Hur kan dom komma till inläggslägen hela tiden? Jo om Z inte skär ytor eller för den skull gud förbjude tar markering så är matematiken enkel, 4 Svenska mittfältare kan inte ta 5 motståndarmittfältare. Tack vare att allt skall gå genom Z offensivt så stannar anfallen upp, och Elmander alt. Rosenbergs löpningar stannar av. Jag tror inte för en sekund att Z är en optimal lagkapten.

Close but no cigar
2. Hyllas den som hyllas bör. Det pratades om att Mellberg gjorde sin livs landskamp. Det spelar inte någon som helst roll om du gör Hysénbrytningar till höger och till vänster. Det spelar lika lite roll om du forcerar in två mål som back när du brister i det allra mest fundamentala, försvarsarbete. Mot Ukraina bjöd han och mot England bjöd han. Jag har alltid avgudat Mellberg men dels avsaknaden av Majstorovic och dels att åldern hunnit i kapp gör att han inte hänger med, tyvärr.

3. Varför har vi slagit oss till ro med att Kim Källström är så gjuten i startelvan? Vadå, är inte han bra? Jag vet inte, bra på vad? Jo men han har ett grymt skott. Ja då kanske han ska spela längre fram i banan i stället för defensiv mittfältare. En defensiv mittfältare ska väl vara en extrem bollvinnare? Jag såg en bra brytning i går och det var när han själv fick bollen för långt ifrån sig och kastade sig och vann den åter.

4. 4-2-3-1 spelas av alla lag i hela världen känns det som. Det är våran Akilleshäl. Spelar vid med Z högst upp springer han inte tillräckligt mycket. Spelar vi med honom straxt bakom springer han inte tillräckligt mycket och han måste ju spela? När alla spelade 4-4-2 så kunde han lufsa där uppe för Elmander/Henke/Allbäck gjorde allt jobb och det var lugnt defensivt.

5. Så jävla tjatig, men felet är trots allt punkt 1, så länge han orkade och var intresserad (20 min) så höll Sverige en hög press. När han inte var lika intresserad längre spelade dom igenom våran press lika lätt som när Anders Svensson sveper en Taco på Fredagar. Ser fram mot när de här grabbarna lägger skorna på hyllan och skriver sina självbiografier. Då får vi med all säkerhet veta vad dom tyckte om honom som ledare och hur irriterade dom var över att behöva springa en och en halv mil varje match för att Z skulle orka 3 km.




Nä nu får det vara nog med tråkigheter och påhopp. Nu drar Son & Far till Söderstadion och kollar Bajensamba.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar